Conform Ministrului Educației, numărul tezelor elevilor de liceu și de gimnaziu vor fi reduse, iar acestea se vor da în format fizic.

Elevii vor susține 2 teze în format fizic

"Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie.

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a vorbit despre cum se vor încheia mediile în acest semestru

Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor. Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2", a precizat ministrul Educației.

Școala va începe în data de 8 noiembrie

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că școala va începe în 8 noiembrie 2021, și că ministerul Educației susține principiul conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care se pot asigura condițiile sanitare.

Mai puține teze

 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O nouă materie ar putea fi introdusă în programă pentru elevii de liceu. Aceasta s-ar putea numi „Educație pentru viață”

"Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic", a mai precizat ministrul educației.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si