Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus. Ministrul a mai spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu. În plus, el a spus că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi amănunte despre procedura de testare a elevilor și de raportare a testelor pozitive

„Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu.

Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

Ministrul a mai spus că elevul este din Bucureşti, de la Liceul Caragiale.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Va fi semnat ordinul privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de rata de vaccinare”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

„Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cât de eficiente sunt aceste teste de salivă, ministrul a spus că sunt atât de eficiente pe cât le-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare.

sorin cîmpeanu primul caz covid test de salivă

Teste anti-COVID-19.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ de stat şi privat încep şcoala cu prezenţă fizică, de luni”

„Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie”, a spus ministrul Cîmpeanu, precizând că nu există altă şansă decât a miza pe responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor.

Întrebat despre testele de salivă puse la vâzare pe site-uri, Cîmpeanu a spus: „Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinţilor care sunt responsabili şi nu fac astfel de lucruri. Doar în 216 testarea este asigurată în unitatea de învăţământ. Sunt 467 de unităţi de învăţământ în care testarea se asigură mixt, în funcţie de nivelul educaţional se testează sau în şcoală sau la domiciliu, în toate celelalte şcoli testarea se asigură la domiciliu sub supravegherea părinţilor”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si