Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cum va decurge anul școlar 2021-2022. El a anunțat că susţine deschiderea anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi.

Citeste si: Ce a transmis Sorin Cîmpeanu după ce o elevă a primit nota 3 la Evaluarea Națională în loc de 8,40

Oficialul dorește  transformarea unor cabinete medicale şcolare în centre de vaccinare anti-COVID. Cîmpeanu a mărturisit, totuși, că nu este adeptul obligativităţii în ceea ce priveşte vaccinarea.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

„Atât cât am în limitele de competenţă(...) pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie.(...) În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică”,

a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației despre introducerea concursului de admitere în liceu? Când va fi implementat în școli?

Oficialul din educație dorește transformarea cabinetelor medicale din şcoli în centre de vaccinare, în funcţie de specificul şcolii şi de situaţia din fiecare unitate şcolară.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

sorin cîmpeanu redeschidere școli septembrie 2021
Ministrul Educației a vorbit despre redeschiderea școlilor.[Sursa foto: Facebook]

Întrebat dacă se poate pune problema testării obligatorii a profesorilor, ministrul a răspuns: „Deşi susţin în modul cel mai hotărât importanţa şi avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativităţii”.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre testarea COVID-19. El susţine „importanţa testării cel puţin în cazurile în care apar simptome", spunând că testarea este „o datorie a statului, nu a angajatului care prezintă simptome".

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2021. Când se publică pe bacalaureat.edu.ro notele finale după contestaţii?

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

Ministrul Educației a anunțat că ministerul a stabilit o întâlnire pentru marţea viitoare cu Consiliul Naţional al Elevilor, iar miercuri, săptămâna aceasta se va întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi. Ministrul va discuta, de asemenea, cu sindicatele din educaţie, dar şi cu experţi în educaţie, pe marginea unui pachet legislativ care să fie lansat în dezbatere publică începând din octombrie.

„Nevoia de predictibilitate este o nevoie firească a sistemului de învăţământ, alături de nevoia de schimbare.

Nu este simplu să păstrezi echilibrul între nevoia de schimbare şi nevoia de predictibilitate, dar prin consultări vă asigur că acest lucru se va realiza”, a conchis Cîmpeanu.

Citeste si: ANUNȚUL momentului. Ce se va întâmpla din toamnă cu profesorii nevaccinați?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si