Sorin Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a cerut închiderea școlilor: „Solicitarea a fost făcută...”

Ministrul Educației a făcut noi declarații. Sorin Cîmpeanu a vorbit după ce DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ.

Author: Georgiana Balaban miercuri 13 octombrie 2021 , 14:29

sorin cîmpeanu școli închise ilfov

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cîmpeanu a transmis, miercuri, că solicitarea DSP Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ a fost făcută în afara cadrului legal. Oficialul a declarat că DSP „îşi depăşeşte atribuţiile legale” şi încalcă Hotărârea CNSU nr.

76 şi Ordinul comun 5338/2021.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: „Sunt 8.470 de elevi şi preşcolari infectaţi cu Sars-Cov-2”

Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

„DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/2021 şi se substituie CJSU, ISJ şi tuturor unităţilor de învăţământ din Ilfov”, a transmis, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la solicitarea DSP llfov ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să treacă în online.

Citeste si: VIDEO| Rata de infectare Bucureşti, azi, 29 septembrie 2021: Restricţiile impuse în Capitală după depăşirea incidenţei de infectare de 6 la mie

Politicianul a afirmat că situația este diferită. Există şcoli în localităţi din mediul rural în care rata de infectare este mică, de asemenea, sunt şcoli foarte aglomerate în care se învaţă în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasa, dar şi şunt scoli în care se învaţă într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.

sorin cîmpeanu școli închise ilfov

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

„Sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare. Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferenţiată în online la nivelul unui judeţ. Decizia se ia analizând situaţia la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici şcolilor, nici ISJ, nici CJSU”, a mai transmis ministrul.

Ministrul Educației și Cercetării susține că nu are cunoştinţă ca DSP sa fi făcut ancheta epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov.

Citeste si: Este prima zi de școală, 13 septembrie 2021, zi liberă pentru părinți? Anunț important!

„În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfăşurării procesului de învăţământ şi perturbând funcţionarea mecanismelor administrative de gestionare a situaţiei in starea de alertă”, a mai declarat ministrul.

Citeste si: Undă verde pentru testele de salivă! Pot fi folosite în școlile din România pentru depistarea coronavirusului

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile. Însă cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si