Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că Ministerul Educaţiei a primit, marţi, 183 de petiţii din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică chiar şi acolo unde rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori.
Citeste si: Școlile din București au rămas fără teste COVID-19
Ce se întâmplă cu școlile din București în scenariul roșu
Întrebat marţi seară, dacă ar fi de acord cu menţinerea şcolilor deschise în Capitală şi după depăşirea pragului de infectare de 6 la o mie de locuitori, în condiţiile în care Bucureştiul se apropie de acest prag, ministrul Educaţiei a răspuns că nu s-a luat o decizie în acest sens.
El a precizat că au fost primite sute de propuneri la minister, unele care pledează pentru trecea la învăţământul online, altele care cer menţinerea deschisă a şcolilor.
Citeste si: Ziua Educaţiei 2021, 5 octombrie: Anunţ important pentru elevi şi profesori
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro
Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro
"Vom vedea. Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat la Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi (marţi- n.r.): 183 de petiţii, părinţi, profesori, pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică.
183 de un fel, 175 invers. Nu o să decidem în funcţie de diferenţa asta, spuneam doar că sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriaţi- îmi cer scuze, sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri- iar alţii vor să rămână deschisă şi peste 6 la mie”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24.
Potrivit News.ro, ministrul a menţionat că cel puţin 200 dintre cele 350 de petiţii primite marţi la minister "denotă o lipsă de educaţie, un respect minim la nivel uman", el afirmând că sunt petiţii care conţin injurii.
Cîmpeanu, despre examenele naţionale: Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică
Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că este nevie de "identificarea acelui numitor comun” care este în favoarea elevilor atât în ceea de priveşte educaţia, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea.
Ministrul Educației oferă garanţii că examenele de Evaluare Naţională, pe care îl susţin absolvenţii de clasa a opta, şi de Bacalaureat se vor susţine anul viitor la fel ca şi anul acesta, cu prezenţă fizică. Ministrul afirmă că îşi doreşte ca tezele semestriale pe care le susţin elevii să nu mai fie suspendate, anul acesta.
Citeste si: Școlile din 79 de localități se închid. Clase suspendate și în București. Vezi LISTA
"Examenul de evaluare naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic, pe modelul testelor PISA. De asemenea cu prezenţă fizică examenul de Bacalaureat, exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.
Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro
Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro
Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro
Ministrul Educaţiei s-a declarat, de asemenea, în favoarea susţinerii tezelor semestriale pe care le dau elevii şi care anul trecut au fost suspendate.
"Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute, dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.