Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat

Ministrul Educației a făcut noi declarații. Sorin Cîmpeanu a vorbit despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat. El a anunțat că subiectele vor fi conforme cu modelele deja cunoscute.

Author: Georgiana Balaban miercuri 09 iunie 2021 , 07:14

sorin cîmpeanu subiecte bacalaureat
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că are mari aşteptări de la examenul de Evaluare Naţională. Cîmpeanu a afirmat că are emoții în privința examenului de Bacalaureat, însă subiectele vor fi conforme cu modelele deja cunoscute.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre revenirea elevilor la școală. Ce a transmis ministrul Educației

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, pe 13 septembrie toată lumea va reveni la școală

Citeste si: Vor mai purta elevii măști în timpul examenelor? Ce spune Ministrul Educației

Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

„La Evaluarea Naţională am avut un procent de promovare de 65,6%, mai mare decât în 2016- 2018. Asta mă îndreptăţeşte să am mari aşteptări la Evaluarea Naţională.

Cel puţin 65%. În condiţiile în care mi se aduceau acuze că subiectele de la simulare Evaluarea Naţională Matematică au fost date curăutate şi nimeni nu va putea să promoveze pe aceste subiecte. Ele au fost adaptate pe modul de formulare a testelor PISA”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie

sorin cîmpeanu subiecte bacalaureat
Sorin Cîmpeanu - vorbește despre examenele naționale.[Sursa foto: Facebook]

Politicianul a menționat că la examenul de Bacalaureat va fi respectată tematica anunţată.

Citeste si: Ministrul Educației, propunere șocantă. Studenții nevaccinați, în combinezoane la cursuri!

„La Bacalaureat a fost aproape 40%. În 2019 am avut rezultate mai bune la promovare la simulare. În 2020 nu am putut organiza. Am emoţii, dar un lucru vă garantez, subiectele vor fi conforme cu modelele cunoscute, vom respecta tematica anunţată şi s-ar putea să reiau exerciţiul din 2015 în care am stat fiecare noapte înainte de examen, închis, împreună cu comisiile reunite şi am anut înţelegere, le mulţumesc şi acum că mi-au satisfăcut dorinţa de a verifica încă o dată subiectele.(...) Nu îmi doresc ca elevii să sufere fără să aibă vreo vină. Ceea ce îmi doresc este una, ceea ce fac este alta”, a mai declarta Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, noi precizari cu privire la revenirea elevilor la scoala! Ce se intampla cu cei care prezinta simptome COVID-19? "Frica din păcate este o vulnerabilitate"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si