Când începe vacanţa de vară 2021 pentru elevi? Anunţ important
Pentru absolvenții claselor a XII-a şi a XIII-a, vineri a fost ultima zi de liceu. Când începe vacanţa de vară 2021 pentru ceilalţi elevi?
Când începe vacanţa de vară 2021? Vă oferim răspunsul la această întrebare pe care mulţi elevii şi părinţi şi-o adreseză acum. Conform structurii anului şcolar 2021, primii care au terminat cursurile sunt cei din clasele terminale de liceu. Pentru aceşti elevi, ultima zi de școală a fost vineri, 4 iunie, iar din data de 28 iunie încep probele la Bacalaureat.
Elevii din clasa a VIII-a termină școala pe data 11 iunie 2021.
Potrivit structurii anului școlar 2020-2021 modificate în martie, a fost redus numărul de săptămâni de cursuri, de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.
Citeste si: Vineri este ultima zi de liceu pentru elevii claselor a XII-a. Urmează examenul de Bacalaureat
Semestrul al doilea se termină la alte date decât cele stabilite inițial în structura anului școlar, astfel:
Clasele a XII-a zi și clasele a XIII-a seral și frecvență redusă – vineri, 4 iunie 2021
Clasa a VIII-a – vineri, 11 iunie 2021. Evaluarea Națională începe în 22 iunie.
Grupele de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) – vineri, 25 iunie
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru elevii învățământului profesional și tehnic, mai sunt luni de școală până la vacanța de vară. Conform calendarului, primii vor termina școala abia în 16 iulie. Ultimii, în 27 august.
Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre vaccinarea profesorilor. 60% dintre ei s-au imunizat
- elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat) – 16 iulie 2021
- elevii din învăţământul profesional: 16 iulie 2021
- elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri (cu durată a cursurilor stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare): 16 iulie
- calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de 42 de săptămâni – 27 august 2021
Toți elevii vor reveni în clase din 13 septembrie, când începe anul școlar 2021/2022, afirma ministrul Educației la finele lunii mai.
Întrebat, la un post de televiziune, care este perspectiva pentru următorul an școlar, ministrul a răspuns că speranța este să nu existe un alt val al pandemiei. „Sunt convins că pe 13 septembrie – pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor – vom putea să începem școala normală cu prezență fizică, fără a avea școli în care să se impună
un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută”, a spus Cîmpeanu.Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „94.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, vaccinaţi”
Ministerul Educației se pregătește „puternic” pentru digitalizarea educației, mai afirmă Sorin Cîmpeanu. „Sunt convins că vor fi situații în care, acolo unde vor fi întrunite toate condițiile și mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor și la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcție de specificul disciplinei, se vor putea susține și ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învățământ. Pentru că unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătățirea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor și conștientizarea importanței predării digitale, acolo unde se potrivește”, a afirmat ministrul Educaţiei.
Acesta spune că se are în vedere ca în toate școlile, liceele și universitățile să înceapă în forță cursurile cu prezență fizică, dar, pentru că este nevoit să ia în considerare și alte variante, va cere ca în contractul de școlarizare să fie prevăzută situația în care, dacă va mai exista o perioadă de predare online, să se accepte, de la bun început, „să lucrăm cu camerele deschise”.
Citeste si: Ministrul Educaţiei, un nou anunţ pentru elevi
La ora actulă, cursurile se desfășoară două scenarii, în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate. Mai exact, dacă depăşeşte 1/1000 de locuitori orele se desfășoară în modul online cu excepția claselor terminale și a celor din ciclul primar, iar sub 1 caz la mie toți elevii merg la școală, cu excepția care motive medicale.