Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mers pregătit la vaccinarea împotriva COVID-19. Cum s-a îmbrăcat politicianul

Ministrul Educaţiei a purtat o cămaşă specială, cu o parte din mânecă detaşabilă, pentru a se vaccina. „Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de ţări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice.”

Author: Georgiana Balaban miercuri 20 ianuarie 2021 , 14:19

sorin cîmpeanu vaccinare covid-19
Ministrul Educașiei s-a vaccinat împotriva coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a purtat, miercuri, o cămaşă specială, cu o parte din mânecă detaşabilă, pentru a se vaccina, el explicând că a participat

la campania pentru Consiliul de Securitate ONU şi a fost în peste 70 de ţări "mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice". "Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele", a spus el.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Voi demisiona dacă...” Ce urmează?

Sorin Cîmpeanu: „Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi...”

Sorin Cîmpeanu a mers, miercuri, la Spitalul Militar Central pentru a se vaccina împotriva COVID-19, purtând o cămaşă specială, cu o parte din mânecă detaşabilă.

Citeste si: Ministrul Educației: „Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa”

sorin cîmpeanu vaccinare covid-19
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]


"Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de ţări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care am reuşit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele", a explicat Cîmpeanu, ulterior.

Cîmpeanu: „Am identificat 126.000 de angajaţi la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii, care vor avea prioritate la vaccinare”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cadrul personalului din învăţământ, a fost identificat un grup de 126.000 de angajaţi care sunt la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii şi care vor avea prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 "în cadrul acestei clase de prioritate". El a afirmat că procentul angajaţilor din educaţie care vor să se vaccineze creşte şi că s-a găsit o soluţie pentru programarea acestora.

"S-a identificat o soluţie în aşa fel încât personalul care lucrează nemijlocit cu elevii, mai ales în grădiniţe, ştiut fiind faptul că cei mici nu au obligativitatea portului măştii, vor fi vaccinaţi cu prioritate după ce vor fi planificaţi cu prioritate de către cei care organizează acest proces, fără a afecta pe niciunul din cei înscrişi până acum în platforma de vaccinare", a explicat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat, după ce s-a vaccinat, că "orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în şcoli, va însemna o creştere a stării de siguranţă sanitară pentru elevi şi profesori în toate şcolile din România".

"Apreciez în mod deosebit disponibilitatea coordonatorului camnpaniei de vaccinare, disponibilitatea Guvernului României de a da prioritate personalului din învăţământ. În acest sens, am identificat în cadrul acestei clase de prioritate acordată personalului din învăţământ un grup de 126.000 de angajaţi care sunt la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii, care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate. Acest lucru se poate întâmpla cu sprijinul din partea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Personalul din învăţământ va fi vaccinat. E vorba de aceia care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare şi care sunt la interfaţa directă de lucru cu copiii, elevii şi studenţii încă dinainte de începutul celui de-al doilea semestru, planificat aşa cum este acum, sub rezerva evoluţiei epidemiologice pentru data de 8 februarie, începutul semestrului doi", a afirmat el.

Întrebat dacă are semnale că au crescut procentele în rândul profesorilor pentru vaccinare, ministrul Educaţiei a răspuns: "Cu siguranţă, da".

Citeste si: Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, în semestrul doi

"Evoluţiile zilnice arată o creştere a acestui procent în sistemul naţional de învăţământ. Avem în plan organizarea de webinarii cu mii, zeci de mii de angajaţi din personalul din învăţământ, prin care să poată fi oferite răspunsuri la întrebările fireşti ale fiecăruia dintre noi. S-au înlăturat şi viciile de raportare, aţi văzut procente mai mici la universităţile de medicină şi farmacie, aceste nu raportaseră vaccinarea personalului didactic din învăţământul medical clinic deoarece au considerat că s-au vaccinat în calitate de medici. Sunt corectate şi raportările şi se adaugă zi de zi noi înscrieri privind disponibilitatea de vaccinare în sistemul de învăţământ", a detaliat Cîmpeanu.


De asemenea, el a fost întrebat despre probleme legate de programarea la vaccinare a profesorilor.

"În cursul zilei de ieri (marţi- n.r.) am avut discuţii cu cei care au în atribuţii planificarea vaccinării şi pot să spun că s-a identificat o soluţie în aşa fel încât personalul care lucrează nemijlocit cu elevii, mai ales în grădiniţe, ştiut fiind faptul că cei mici nu au obligativitatea portului măştii, vor fi vaccinaţi cu prioritate după ce vor fi planificaţi cu prioritate de către cei care organizează acest proces, fără a afecta pe niciunul din cei înscrişi până acum în platforma de vaccinare", a spus Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si