Sorin Grindeanu este vicepremier în guvernul condus de Ciucă

PSD l-a desemnat pe Sorin Grindeanu, în şedinţa Consiliului Naţional, pentru a deţine funcţia de vicepremier în Cabinetul Ciucă. Acesta va fi şi ministrul Transporturilor. În partid a existat un conflict, în condiţiile în care Paul Stănescu a dorit să o impună pe Gabriela Firea pe aceatsă poziţie, însă Marcel Ciolacu l-a preferat pe Grindeanu. Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat decizia oficială a PSD referitoare la vicepremierul Sorin Grindeanu şi a explicat că nu s-a luat o decizie cu privire la secretarul general al Guvernului.

Author: Alexandra Costea marți 23 noiembrie 2021 , 17:27

Sorin Grindeanu este vicepremier în guvernul condus de Ciucă

Sorin Grindeanu este vicepremier în guvernul condus de Ciucă

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,PSD a discutat şi decis asupra vicepremierului. Acesta va fi domnul Sorin Grindeanu şi care va ocupa şi funcţia de ministru al Transporturilor”, a informat Radu Oprea, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

Acesta a susținut nu s-a discutat despre secretarul general al Guvernului, unde era vehiculat numele lui Marian Neacşu.   

,,Nu s-a luat astăzi decizie în acest sens. Va urma. Nu s-a discutat în şedinţa aceasta despre funcţia de secretar general al Guvernului sau cine va ocupa acest post(...) În momentul când vom avea o decizie în Consiliul Naţional, o vom anunţa”, a adăugat Radu Oprea.  

Radu Oprea a precizat că ,,joi va fi Guvern cu certitudine” .  

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Miracol din pântecul meu” Deea Maxer a postat imaginea în 3 și a emoționat pe toată lumea- wowbiz.ro

, ,La ora 18.00 va fi depus Programul de guvernare. Vom avea la 18.30 BPR pentru stabilirea calendarului. Mâine, începând cu ora 10.00, vor fi audieri până seara şi sigur ca fi şi o şedinţă solemnă în Parlament. Joi vom avea Guvern”, a mai anunţat Radu Oprea. 

Citeste si: Florin Cîțu este noul președinte al Senatului

Cabinetul Ciucă urmează să fie depus în Parlament

În structura Executivului sunt două funcţii de vicepremier. Una va fi deţinută de Sorin Grindeanu, şi cealaltă de liderul UDMR Kelemen Hunor. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a informat, luni, că le-a cerut colegilor din partid să aibă votul privind numirea vicepremierului PSD din Guvernul Nicolae Ciucă. Acesta a declarat că va fi un vicepremier cu portofoliu în Executiv.

Indecizia liderului PSD a venit vine după ce Gabriela Firea ar fi transmis că îşi doreşte funcţia de vicepremier, fără portofoliu.

Citeste si: Marcel Ciolacu candidează pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si