UPDATE

Procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu se reia marți. Fostul primar rămâne în arest până la o decizie a judecătorilor.

Fostul primar al capitalei României va afla dacă va fi cercetat în stare de libertate în Grecia. El va cere judecătorilor de la Curtea de Apel din Atena să fie plasat fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu pe durata cercetării dosarului în care a fost condamnat de Curtea de Apel București la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de luare de mită, constituire a unui

grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

A fost adus cu duba la Curtea de Apel 

Fostul edil al Capitalei a fost dat în urmărire naţională, pe 13 mai, în condiţiile în care nu fusese găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Oprescu a petrecut deja 10 zile în închisoarea de maximă siguranță Korydallos, unde a fost încarcerat după ce a fost prins de autoritățile elene, în Atena. Judecătorii care l-au trimis în arest preventiv vor hotărî astăzi dacă prelungesc măsura până iau decizia asupra extrădării sale. Tot luni începe și procesul privind extrădarea. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Schimbări majore în educație. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Ce se schimbă în anul școlar 2022-2023

Acesta a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 08:45. Fostul edil a fost adus cu o dubă, alături de alți deținuți, potrivit Antena 3. Au coborât doi câte doi, legați cu cătușe unul de celălalt.

Oprescu va afla dacă va fi cercetat în libertate

La finalul ședinței, Sorin Oprescu va afla dacă va fi cercetat de judecătorii de la Atena în libertate.

Citeste si: Când ar putea fi extrădat Sorin Oprescu din Grecia. De ce durează atât de mult aducerea lui în România

Avocații fostului primar au solicitat să fie cercetat în stare de libertate, nu în arest, până când se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic. Medicul a cerut azil politic în Grecia pe o perioadă de aproape 11 ani, cât timp are această condamnare din dosar.

Citeste si: Fugarul Sorin Oprescu rămâne în arest, la Atena. Fostul primar al Bucureștiului a depus o nouă contestație

Magistrații pot lua una din următoarele trei decizii: menținerea măsurii de arest preventiv pentru încă maximum 30 de zile, eliberarea din arest preventiv și plasarea sub arest la domiciliu sau eliberarea din arest preventiv și impunerea sub control judiciar.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: În ce penitenciar va fi închis Sorin Oprescu. Fostul primar al capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Oprescu a fost mutat miercuri seara la un penitenciar de maximă siguranță din Atena.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si