A murit Ion Pacepa. Cel mai mare spion român din vremea lui Ceaușescu avea COVID-19. "Am primit un telefon de la soţia sa"

Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu, fugit în Occident înainte de 1980, ar fi murit la vârta de 93 de ani. Informația, încă neconfirmată din mai multe surse, a fost furnizată de Ronald J. Rychlak, un publicist și avocat american, într-un editorial pentru publicația Epoch Times (vezi mai jos).

luni 15 februarie 2021 , 16:04

pacepa a murit
Ion Mihai Pacepa (93 de ani) a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe al României, departament ce se ocupă de spionaj în perioadă comunismului, dar și consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ion Mihai Pacepa a murit, scrie publicistul american Ronald J. Rychlak, care precizează ironic:" COVID-19 a reușit ceea ce nu au putut o recompensa de două milioane de dolari și asasinii".

Informația apare într-un editorial publicat de publicația Epoch Times.

Decesul lui Ion Mihai Pacepa, cauzat de COVID-19, a fost confirmat pentru „ Adevărul “ chiar de Rychlak, profesor emerit de Drept la Universitatea din Mississippi, unde predă din 1987. Acesta era cel mai bun prieten al fostului spion din Războiul rece.

Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu, ar fi fost confirmat cu boala începutului de secol 21, COVID-19. " Î n primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensa de două milioane de dolari și două echipe de asasini plătite de România. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuți, a murit", scrie Ronald J. Rychlak.

Citeste si: Un celebru prezentator tv român face lumină despre legătura Nadiei cu Nicu Ceaușescu: ”O relație între ei a fost. Dorită, acceptată, nu forțată!”

ion mihai pacepa
În 1993, Pacepa a publicat "Moștenirea Kremlinului", în care a documentat continuitatea în România a poliției politice de tip comunist. În 1999 el a publicat trilogia "Cartea Neagră a Securității".

Soția lui Ion Pacepa trăiește și are identitatea protejată  

Duminică, 14 februarie, am primit un telefon de la soţia sa. Mi-a spus că Ion Mihai Pacepa a murit. Vorbisem constant cu el în ultima perioadă şi ştiam că este în spital de mai multe zile după ce fusese infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar starea sa se înrăutăţise ”, a declarat profesorul Ronald J. Rychlak pentru Adevarul, adăugând că soţia lui Pacepa trăieşte sub identitate protejată de mulţi ani.

Rychlak spune că Ion Mihai Pacepa

avea probleme cu inima de peste un an, însă în ciuda afecţiunilor cardiace cei doi lucrau la o nouă ediţie a cărţii „Dezinformare”, scrisă împreună acum câţiva ani şi care se bucurase de succes în America şi Europa.

Profesorul Ronald J. Rychlak se ştia cu Ion Mihai Pacepa din 2009, de când au început să corespondeze.

Citeste si: VIDEO-Două femei au fost măcelărite de foștii parteneri,deveniți călăi

Cine era Ion Mihai Pacepa

Ion Mihai Pacepa (93 de ani) a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe al României, departament ce se ocupă de spionaj în perioadă comunismului, dar și consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu, scrie Ziare.com.

În 1978, a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, lucrând pentru comunitatea de informații a SUA împotrivă fostului bloc sovietic.

Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa că "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite". Potrivit ultimelor informații, Pacepa obținuse cetățenie americană și trăia în SUA.

ion mihai pacepa
Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa că "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite".

Ion Mihai Pacepa, condamnat la moarte de Ceaușescu

Vestea evadării lui Ion Pacepa i-a produs fostului președinte o adevărată criză de nervi, urmată de atacuri de panică, povestesc martori de atunci. Ceaușescu l-a condamnat imediat la moarte pe fostul său consilier, iar pe deasupra a pus și un premiu de două milioane de dolari pe capul său.

Ion Mihai Pacepa, fostul spion român, se inflitrase deja în comunitatea de informații a Statelor Unite, coordonând diferite misiuni împotriva Uniunii Sovietice.

Sute de agenți secreți l-au căutat aproape un deceniu pe Pacepa în toate colțurile lumii, însă acesta a fost de negăsit. De aici au și apărut zvonuri conform cărora acesta ar fi suferit diferite operații estetice la nivelul feței, pentru a-și modifica în totalitate chipul.

pacepa a murit
Ion Mihai Pacepa (93 de ani) a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe al României, departament ce se ocupă de spionaj în perioadă comunismului, dar și consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu

În 1993, Pacepa a publicat "Moștenirea Kremlinului", în care a documentat continuitatea în România a poliției politice de tip comunist. În 1999 el a publicat trilogia "Cartea Neagră a Securității".

La 7 iulie 1999 Curtea Supremă a României a emis Decizia No. 41/1999 prin care a anulat condamnările la moarte date lui Pacepa, a ordonat repunerea să în gradul de general și restituirea bunurilor ce i-au fost confiscate de Securitate.

Guvernul român a refuzat însă să aplice Decizia Curții Supreme. Acest refuz a declanșat o serie de articole publicate în presă occidentală, care au susținut că România nu devenise încă stat de drept. În decembrie 2004, guvernul român i-a reacordat gradul de general.

Ion Mihai Pacepa, fotografie din anii 1980

pacepa
Ultima imagine cunsocută cu Ion Pacepa (stânga), publicată în anul 2010 de publicatia americană Spectator

De-a lungul anilor, s-a vehiculat de mai multe ori informația că Ion Mihai Pacepa ar fi murit, dar nu a fost niciodata confirmată cu certitudine.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si