Ella Chaimi, soția românului răpit de Hamas, a sosit, duminică, la București. Familia bărbatului nu mai știe nimic despre acesta din data de 7 octombrie, atunci când Hamas a început atacul asupra Israelului.

”Drama pe care o traversează acum soția lui Tal Haimi și întreaga sa familie este fără margini”

Luni, a mers la Palatul Parlamentului unde a avut o întâlnire la comisia de politică externă.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a relatat pe pagina sa de Facebook cum a fost întâlnirea cu soția românului răpit de Hamas.

”Am avut la Palatul Parlamentului o întâlnire, greu de descris în cuvinte, cu Ella Haimi, soția cetățeanului român ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Drama pe care o traversează acum soția lui Tal Haimi și întreaga sa familie este fără margini, ca și a multor familii aflate în aceeași situație. În astfel de momente, noi cei din această parte de lume putem să fim, nu doar empatici cu aceste drame, dar să încercăm să facem fiecare, atât cât poate, pentru a readuce pacea, pentru a evita escaladarea conflictului și pentru a-i ajuta pe cei în suferință”, spune Ciucă.

Soția românului răpit s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

Soția românului răpit s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

[Sursa foto: Facebook - Nicolae Ciuca]

Citește și: Soția românului răpit de teroriștii Hamas a venit în România să ceară ajutor Guvernului pentru eliberarea lui: "Nu mai știu nimic de soțul meu de pe 7 octombrie"

”Este o situație extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenție și diplomație”

Ciucă a dat asigurări că Senatul României va susține eforturile instituțiilor române pentru eliberarea lui Tal:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

”Am asigurat-o și pe Ella și pe Excelența sa ambasadorul Israelului la București, de determinarea conducerii Senatului să susțină orice efort pe care instituțiile române abilitate îl vor face în relația cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Este o situație extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenție și diplomație- având în vedere contextul internațional- dar și fermitate.

Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieții și a libertății civililor nevinovați, trebuie să fie puternic condamnate”.

Pe 11 octombrie, Parlamentul României a adoptat, în cadrul ședinței plenului reunit al celor două Camere, declarația oficială de solidaritate cu Israelul, după atacurile violente ale militanților Hamas.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Soția lui Tal Chaimi, bărbatului cu dublă cetățenie, israeliano-română, răpit de Hamas, a mers luni în Parlamentul României

Soția lui Tal Chaimi, bărbatului cu dublă cetățenie, israeliano-română, răpit de Hamas, a mers luni în Parlamentul României

[Sursa foto: Facebook - Nicolae Ciuca]

Citește și: Povestea impresionantă a soldatului devenit erou după ce și-a sacrificat viața pentru a salva zeci de oameni: „Prindea grenade Hamas. A murit când a 8-a i-a explodat în mână”

Mesajul soției românului răpit de Hamas

”Sper ca prin ajutorul Guvernului să obținem informații vitale despre soțul meu, tatăl a trei copii. Te iubim cu toții, Tal.

Ne e dor de tine. Ne rugăm să ne întâlnim toți. Sper că este puternic și sănătos. Sunt aici pentru că sperăm să obținem informații despre el cu ajutorul dumneavoastră. Ultimele informatii sunt când a plecat de acasă, pe 7 octombrie. Nu am mai primit apoi vești de la el”, a spus Ella Chaimi, la sosirea în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si