UPDATE. Premierul Benjamin Netanyahu în fața soldaților israelieni, duminică, pe frontul din nordul Israelului:  

„Dacă (grupul) Hezbollah decide să intre în război, va tânji după al doilea război din Liban. Va face greșeala vieții sale. Îl vom lovi cu o forță pe care nici nu și-o poate imagina, iar consecințele pentru el și pentru Liban vor fi devastatoare”.

„Știu că v-ați pierdut prieteni și că este un lucru foarte dificil, dar suntem în lupta vieții noastre, o luptă pentru casa noastră.

Nu este o exagerare, nu este o declarație exagerată, acesta este acest război. Este vorba de a ucide sau a fi ucis, iar ei trebuie să fie uciși”.

Ziua 16 de război în Israel. Potrivit purtătorului de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari a declarat faptul că un comandant de rang înalt al Hamas a fost ucis într-un raid israelian, care a avut loc în timpul nopții în Fâșia Gaza.

Zeci de membri Hamas, uciși în timpul atacurilor

"Nu ne oprim atacurile asupra Fâșiei", a declarat acesta, adăugând că zeci de membri ai Hamas, inclusiv comandantul adjunct al grupării teroriste de rachete, au fost uciși pe timpul nopții, în urma atacurilor.

Citește și: Ministerul Afacerilor Externe a făcut confirmarea. Un cetățean român a fost răpit de Hamas și este ținut ostatic în Fâșia Gaza

"Intensificăm atacurile în Fâșia Gaza pentru a reduce amenințările la adresa forțelor noastre în vederea pregătirii pentru următoarea fază a războiului", a declarat acesta, referindu-se la ofensiva terestră pe care Israel o pregătește.

IDF: Peste 500 de rachete Hamas au căzut chiar în Fâșia Gaza

Peste 500 dintre rachetele lansate de Hamas au căzut în Fâșia Gaza. Israel a susținut că proiectilele teroriștilor au eșuat chiar pe teritoriul palestinian, asemenea exploziei de la spitalul din Gaza.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Ziua 16 de război în Israel. Un comandant de rang înalt Hamas a fost ucis într-un atac israelian

Ziua 16 de război în Israel. Un comandant de rang înalt Hamas a fost ucis într-un atac israelian

[Sursa foto: Profimedia]

Potrivit purătorului de cuvânt al armatei israeliene, mișcarea militantă Hamas ar folosi populația civilă drept scut uman.

De asemenea, Forțele de Apărare ale Israelului au afirmat că au efectuat un atac cu dronă împotriva unei alte celule situate în sudul Libanului.

Citește și: Cine este românul răpit de Hamas și ținut ostatic în Fâșia Gaza. ,,E doar un tată, nu a vrut să facă rău nimănui''

Lovitura a marcat a treia celulă pe care FDI a lovit-o în sudul Libanului, pe fondul atacurilor repetate cu rachete.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum explică Selly apariția lui Andrew Tate pe scena festivalului Beach, please!: "Nu cerem niciodată o listă nominală a invitaților pe care un artist îi are pe scenă"- radioimpuls.ro

Israelul susține faptul că a lovit un buncăr Hamas, care se află sub o moschee din Cisiordania.

Țara a efectuat un raid aerian, despre care armata susține că era folosit de militanți pentru organizarea atacurilor.

Două aeroporturi siriene, lovite de rachetele israeliene

Duminică dimineață, un atac israelian a lovit aeroporturile internaționale din Damasc și Alep, în Siria.

Ziua 16 de război în Israel. Un comandant de rang înalt Hamas a fost ucis într-un atac israelian

Ziua 16 de război în Israel. Un comandant de rang înalt Hamas a fost ucis într-un atac israelian

[Sursa foto: Profimedia]

Zborurile către și dinspre aeroporturile din Damasc și Alep au fost redirecționate către aeroportul internațional Latakia, potrivit Ministerului Transporturilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si