Sotul prezentatoarei Oana Stancu, atac dur la adresa lui Mugur Isarescu! Daniel Zamfir l-a convocat in sedinta pe guvernatorul BNR

Senatorul Daniel Zamfir ii cere explicatii lui Mugur Isarescu in legatura cu dobanzile uriase percepute de institutiile financiare nebancare.

Author: Matei Vaihan Webeditor: A.N. miercuri 13 septembrie 2017 , 08:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Senatorul PNL Daniel Zamfir, sotul realizatoarei tv Oana Stancu, l-a convocat pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu in sedinţa de marti, 19 septembrie, a Comisiei economice din Senat (pe care o prezideaza), ca sa-l chestioneze atat despre dobanzile astronomice practicate de catre institutiile financiare nebancare (IFN), cat mai ales despre neimplicarea in caz a Bancii Nationale a Romaniei.

Sotul Oanei Stancu il suspecteaza pe Isarescu ca ar fi inchis ochii la neregulile din piata IFN tocmai pentru ca un fost director din BNR este proprietarul unei astfel de institutii de credit.
Am redactat o invitaţie pentru guvernatorul Isărescu. S-au adunat multe lucruri în legătură cu Banca Naţională. Gândiţi-vă că bomboana pe colivă a fost ultima intervenţie a BNR-ului pentru a limita dobânzile aberante ale IFN-urilor. Aduceţi-vă aminte că în toţi anii ăştia BNR-ul ne-a spus că nu poate interveni, că n-are pârghii! Şi a lăsat dobânzile aberante să se rostogolească, să ajungă la 7-8-9.000%, spunând că ei nu au pârghii.
Şi am constatat acum 3 săptămâni că au putut să intervină – deci au pârghii”
, a declarat Zamfir pentru psnews.ro.
" Aşadar, principala întrebare pe care în mod sigur i-o voi pune acolo i-o adresez şi acum, ca să ştie despre ce e vorba: de ce în toţi anii ăştia n-a intervenit (spunând că nu se poate) şi uite c-a făcut-o? Are vreo legătură cu faptul că proprietarul unui IFN foarte cunoscut este fostul director al Direcţiei Juridice din Banca Naţională (Ianfred Silberstein)? Domnul Silberstein a lucrat 46 de ani în BNR – dintre care habar n-am câţi a fost directorul Direcţiei Juridice a BNR – şi este proprietarul unui IFN. Nu cumva e conflict de interes? N-a intervenit BNR-ul că l-a protejat pe domnul Silberstein? Ar fi extrem de grav! Haiducia asta în piaţa IFN-urilor tu, de fapt, puteai s-o faci. Vreau să văd şi eu argumentele pe care le are guvernatorul pentru faptul că nu a intervenit”,  a explicat Daniel Zamfir.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si