La momentul actual au loc studii clinice în faze finale referitoare la vaccinuri anti-COVID, dar Vallance a spus că este improbabil ca vreunul dintre ele să omoare definitiv virusul.

”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus acesta, subliniind că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar aceasta a fost variola.

Patrick Vallance este de părere că virusul nu poate fi ucis în totalitate

”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţin probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil ca această boală să circule şi să fie endemică, aceasta este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.

Citeste si: Un nou test permite detectarea rapidă a virusului SARS Cov 2 și nu necesită echipament special

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Pandemia, de neoprit în România. Nou bilanț record: aproape 5.000 de cazuri noi de coronavirus

Vaccinul va putea reduce severitatea bolii cauzate de COVID-19

”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, c eea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii... aceasta va începe să semene mai mult cu gripa anuală decât cu orice altceva şi aceasta ar putea fi direcţia pe care vom ajunge," a spus el.

Specialiștii din cadrul companiilor de biotehnologie, dar şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si