VIDEO- Spitalele din București nu mai au bani să cumpere medicamente și cele necesare pacienților din cauza facturilor la energie electrică
Inflația le pune piedică și spitalelor din România. Mai multe spitale din București susțin că nu au bani să mai cumpere medicamente și materiale sanitare din cauza plăților uriașe la facturile de energie electrică.

Spitalele din București nu mai au bani să cumpere medicamente și cele necesare pacienților din cauza facturilor la energie electrică
[Sursa foto: Freepik]In articol:
- Spitalele din București- fără bani de medicamente din cauza facturilor electrice
- Scumpirile la energie lasă spitalele în pană de cele necesare pacienților
Spitale din București precum Universitar, Fundeni și IOB sunt puse în dificultate din cauza facturilor de energie electrică.
Spitalele din București- fără bani de medicamente din cauza facturilor electrice
Spitalul Fundei a ajuns în situația de a duce lipsă de citostatice, din cauza facturii de 310 mii de lei la curent. Nici Spitalul Universitar nu este mai prejos, acesta plătind jumătate de milion de lei pentru electricitate.
Citește și: Informații despre virusul Marburg. A fost depistat în două țări și nu există tratament
Citește și: Primul contraceptiv pentru bărbați, la un pas de realizare. Anunț important al oamenilor de știință
Dr. Nicoale Gica, managerul Spitalului Filantropia este conștient de aceste creșteri și a explicat că facturile au crescut de la 44 de mii de lei la 109 mii de lei: „Realizăm economie prin a stinge lumina în spaţiile în care nu se consultă sau în spaţiile în care nu se efectuează activitate medicală. Aceste scumpiri nu fac decât să crească şi mai mult dificultatea în a asigura tot ce e necesar pentru îngrijrea pacientului”.
Scumpirile la energie lasă spitalele în pană de cele necesare pacienților
În aceeași situație se află și Institutul Oncologic București (IOB), unde facturile la curent au crescut de la 160 de mii de lei la 310 mii de lei .
Bogdan Tănase, managerul IOB, spune că: „Atât furnizorii de materiale sanitare cât şi cei de alte materiale şi-au crescut preţurile, în unele cazuri le-au dublat, în multe cazuri contractele au fost refucate. Iar în tot acest timp unii bolnavi rămân fără tratamentele vitale. Stocuri lipsă sunt şi la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde nu se găsesc unele citostatice”.
Citește și: VIDEO- Unele medicamente de răceală și gripă ar putea provoca accidente vasculare. Avertismentul EMA
Răzvan Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului (ANMD) susține că a fost anunțat de mai multe probleme ale circuitului de aprovizionare: „Una dintre problemele care ne sunt semnalate la nivelul spitalelor ţin de circuitul de aprovizionare. Sunt lipsuri punctuale sau sunt discontinuităţi în aprovizionare, adică lipsuri pe două, trei săptămâni”.
Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro
Din aceste cauze, pacienții au fost puși în situații de a-și cumpăra singuri medicamentele de la farmaciile din zona spitalelor.

