Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

Conducerea celei mai mari unități spitalicești a cerut ajutorul Consiliului Județean Vrancea pentru că Ministerul Sănătății a refuzat să îi ajute cu plata facturilor.

Author: Diana Puiu marți 04 octombrie 2022 , 15:07

Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

[Sursa foto: monitorulvrancea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Consiliul Județean Vrancea s-a reunit pentru o sedință care vizează Spitalul de Urgență din Focșani. Acesta este în pericol de debranșare de la electricitate, așa că scopul ședinței este de primi suma de un milion de lei.

Citeste si: Spitalele primesc facturi tot mai mari la energie. Pentru a economisi energie, directorul unui spital a cumpărat pături groase pentru pacienți

„Creșterea prețului la utilități a îngenuncheat bugetul unității noastre. Situația financiară a spitalului este instabilă datorită faptului că decontările de la CJAS Vrancea sunt la pragul minim, iar prețurile furnizorilor, mai ales a celor de la gaz și energie electrică, au crescut de până la 5 ori. Valoarea mare a facturilor la utilități pe lunile februarie, martie, aprilie au adus spitalul în imposibilitatea de a le achita. Suma facturilor la utilități este una exagerată, peste puterea de plată a instituției.

Citeste si: VIDEO- Coaliția de guvernare s-a răzgândit în privința creșterilor de salarii

Făcând un raport simplu între veniturile spitalului și cheltuielile cu plata facturilor, reiese clar că la momentul actual achitarea facturilor la utilități este o sarcină imposibilă pentru unitatea noastră”, se arată într-o adresă trimisă de Constantin Mândrilă, managerul Spitalului, către conducerea Consiliului Județean Vrancea.

Citeste si: Managerii spitalelor iau măsuri de criză după facturile uriașe de la energia electrică

Directorul spune că suma primită până acum nu acoperă nici măcar plata medicamentelor.

„Eu cred că tocmai ministerul este fix cel care are în responsabilitate aceste cheltuieli. Consiliul Județean nu va pune totuși în pericol funcționalitatea Spitalului Județean”, a transmis președintele CJC Cătălin Toma.

Citeste si: Amenzi de 20.000 de lei pentru această categorie de români. Țara noastră se află pe penultimul loc, în Europa, la reciclare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si