Spitalul din România care primește din nou pacienți non-COVID

Miercuri, 12 mai 2021, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, transformat în unitate suport COVID în urmă cu mai bine de un an a fost redeschis şi pentru celelalte categorii de bolnavi. Primii 4 pacienţi care au alte afecţiuni decât COVID-19 s-au prezentat deja la spital şi au fost internaţi.

Author: Andreea Bolocan miercuri 12 mai 2021 , 16:21

Spitalul care primește acum și pacienți NON-COVID ramnicu sarat
Spitalul care primește acum și pacienți NON-COVID[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a declarat faptul că miercuri, instituţia medicală care de mai bine de un an a primit exclusiv bolnavi de COVID-19 şi-a redeschis porţile şi pentru celelalte categorii de pacienţi.

Totodată, primarul din Râmnicu Sărat a făcut apel la toți locuitorii din oraș să ţină cont de câteva recomandări: să respecte întocmai regulile impuse de pandemie şi de măsurile de organizare, să manifeste înţelegere şi respect faţă de întregul personal ce deserveşte spitalul.

"Este un act prin care normalitatea îşi reintră în drepturi, iar râmnicenii şi toţi locuitorii din zonele limitrofe se vor simţi, din nou, în siguranţă. Fac apel la toţi cei care au nevoie de servicii medicale şi vor merge la spital în perioada următoare să ţină cont de câteva recomandări: să respecte întocmai regulile impuse de pandemie şi de măsurile de organizare, să manifeste înţelegere şi respect faţă de întregul personal ce deserveşte spitalul. Ne aflăm încă în plină pandemie, iar activitatea spitalului, modul în care sunt organizate circuitele pentru accesul pacienţilor, implică eforturi suplimentare din partea medicilor şi personalului de îngrijire.

Trebuie să-i protejăm, deci, să-i susţinem şi, mai ales, să-i respectăm! Să le dorim sănătate şi putere pentru a putea face faţă situaţiilor care vor apărea!", a transmis primarul din Râmnicu Sărat.

Citeste si: A fost înființat un call center prin care rudele pacienţilor COVID se pot interesa de starea de sănătate a acestora

4 persoane neinfectate cu COVID-19 au fost internate în spital

Se pare că miercuri au fost deja internate patru persoane care nu sunt infectate cu COVID-19 în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 

Patru persoane neinfectate cu COVID-19 s-au internat în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat[Sursa foto: PixaBay]

"În sfârşit revenim la normalitate, iar spitalul îşi deschide porţile şi pentru pacienţii cu patologia non COVID-19, după o lungă perioadă în care au fost păgubiţi de asigurarea asistenţei medicale în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Avem deja internate patru persoane. Sunt pacienţi internaţi în secţia de Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie.

Sunt pacienţi din zonele arondate Râmnicului şi din oraş. Au patologii chirurgicale şi este şi o gravidă care trebuie urmărită", a declarat directorul medical al Spitalului Râmnicu Sărat, Felicia Vasile.

Citeste si: Caz șocant: un bebeluș în stare gravă după ce a fost lovit în somn de tatăl lui

Câte cazuri de coronavirus sunt în Buzău

În spitalul de la Râmnicu Sărat mai sunt internate 37 de persoane cu COVID-19, după ce săptămâni la rând numărul pacienţilor pozitivi a fost de

peste 100-130. La ultima raportare, în Buzău au fost confirmate cu coronavirus doar 10 persoane. 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si