Spray-ul nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Deși profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoare pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente, oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Author: Andreea Bolocan miercuri 27 ianuarie 2021 , 21:31

spray nazal care ucide coronavirusul Franta Turcia
Spray-ul nazal care ucide virusul COVID-19[Sursa foto: fanatik.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei care au descoperit soluția care distruge complet virusul au fost prof. dr. Șehime Gülsün Temel, dr.

Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, potrivit Daily Sabah. Este vorba de soluția Genoxyn. Astfel, cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Sabanci a spus că a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus. „Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus el.

Citeste si: Când începe vaccinarea cu serul Moderna în România

Se știa deja că punctele de transmitere ale virusului erau gura și nasul, dar și ochii.

„Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă", a explicat Sabancı.

Citeste si: Strigăt de ajutor al unei mame bolnave de coronavirus:“Rugaţi-vă pentru mine să mă întorc acasă, la copii”

Genoxynul distruge virusul într-un minut

Temel a spus că s-a demonstrat că soluția Genoxyn ucide virusul într-un minut și, cel mai important, nu afectează celulele epiteliale din mucoase.

Özakın a spus că, inițial, s-a testat eficacitatea antivirală a soluției împotriva virușilor obișnuiți, dar când a început pandemia, accentul s-a pus pe SARS-CoV-2. După efectuarea testelor necesare, cei trei cercetători au demonstrat că soluția are un efect direct asupra noului coronavirus.

Spray-ul nazal produs în Franța, capabil să elimine 99% din coronavirus

O companie franceză, Pharma & Beauty Group, va lansa curând un spray nazal capabil să elimine mai mult de 99% din coronavirus. Bazat pe apă ionizată, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene, acest dispozitiv medical de clasa I are un scop preventiv. Poate fi folosit după ce o persoană s-ar fi expus unui risc de a contacta boala, după călătoria cu un mijloc de transport sau mersul la cumpărături, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, relatează cnews.fr.

Compania de produse cosmetice din Bouches-du-Rhône explică pe pagina sa de LinkedIn, că spray-ul său „ajută la prevenirea răspândirii virale, eliminarea agenților infecțioși din cavitatea nazală și facilizarea evacuării acestora”. Testele clinice efectuate de Institutul de boli infecțioase din Marsilia au concluzionat că a eliminat mai mult de 99% din virus, în 30 de secunde.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si