Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilităţi, cu certificatul medical, cu siguranţă vor avea acces la învăţarea online.”

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat, întrebat despre faptul că unii părinţi solicită o redeschidere a şcolilor în sistem hibrid, atât online cât şi cu prezenţă fizică în clasă, că normalitatea este deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică, însă elevii care au vulnerabilităţi, în baza unui certificat medical, pot face învăţare online, la fel şi cadrele didactice cu vulnerabilităţi pot preda online, dacă au certificat medical.

Author: Georgiana Balaban miercuri 27 ianuarie 2021 , 14:15

sorin cîmpeanu certificat medical elevi
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În primul rând, cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, componente de online în perioada ce va urma. Elevii care au vulnerabilităţi, certificatul medical, cu siguranţă vor avea acces la învăţarea online.

Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online. Mai mult decât atât, aparţinătorii, părinţi şi bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice, certificatul medical şi ei vor avea acces la învăţământul online. Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat miercuri despre faptul că unii părinţi au semnat o petiţie în care cer ca şcolile să fie deschise din luna februarie în sistem hibrid, în contextul noii tulpini de coronavirus apărută şi în România.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Voi demisiona dacă...” Ce urmează?

Ce a mai declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

El a adăugat că riscul nu poate fi eliminat, ci gestionat, iar dacă specialiştii vor spune pe 2 februarie că riscul poate fi gestionat, atunci şcolile pot fi deschise cu prezenţă fizică.

sorin cîmpeanu certificat medical elevi
Sorin Cîmpeanu vorbește despre certificatul medical al elevilor.[Sursa foto: google]

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mers pregătit la vaccinarea împotriva COVID-19. Cum s-a îmbrăcat politicianul

„Teama este un lucru normal, riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. Prezenţa fizică în scenariul verde, rata de infectare sub 1 la mie, toate şcolile deschise, prezenţă fizică pentru grădiniţe, învăţământ primar, clase terminale, la rata de infectare între 1 şi 3 la mie, şi prezenţă fizică doar în grădiniţe şi în învământ primar în scenariul roşu, rată de infectare de peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie, caz în care întreaga localitate intră în carantină Acolo unde există prezenţă fizică se poate spune că ne-am întors la normalitate. Întoarcerea la normalitate înseamnă întoarcere la regulile care nu dădeau posibilitatea de a alege fără motiv dacă vrei sau dacă nu vrei să mergi la şcoală. Această alegere nu exista nici pentru elevi, nici pentru cadre didactice”, a completat Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației: „Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si