Stare de alertă: Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că, pe durata stării de alertă, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile.

M.A., vineri 15 mai 2020 , 07:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista cu zonele afectate de Covid şi a eliminat ”zonele roşii” pentru care pe durata stării de urgenţă s-a impus carantina intituţionalizată.

”ZONĂ GALBENĂ (izolare la domiciliu 14 zile/ carantină*) - Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională”, precizează INSP.

Citeste si: Stare de alertă: Restaurantele, terasele şi mall-urile mai mari de 15.000 de metri pătraţi rămân închise

Când la aceeaşi adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poata autoizola aceasta.

”Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi”, mai arată INSP.

Citeste si: Stare de alertă: Deplasarea în afara localităţilor este permisă pentru anumite motive, cu completarea unei declaraţii pe propria răspundere

Lista este adoptată în conformitate cu decizia Comitetului NAţional pentru situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a anunţat, joi seară, că persoanele care vin din străinătate pot să petreacă la domiciliu cele două săptămâni de carnatină.

Citeste si: Ludovic Orban a anunțat decretarea stării de alertă începând cu ora 00:00! „Este clar că riscul de infectare creşte”

Pe durata stprii de urgenţă, în mod obligatoriu, toate persoanele care veneau din zonele roşii erau carantinate în spaţii special amenajate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si