Stare de urgență. CTP: Nu trebuie să ne speriem, dar nici să vedem în ea un miracol și o soluție

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că decretarea stării de urgență în România era inevitabilă, au făcut-o și alte state, însă problema este dacă ea va reuși să funcționeze în sprijinul cetățenilor.

Author: R.B. duminică 15 martie 2020 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Starea de urgență nu trebuie văzută ca un panaceu. Nu trebuie să ne speriem, dar nici să vedem în ea un  miracol și o soluție, tot de noi depinde ce se va întâmpla”, a declarat sâmbătă, la Digi24, Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: Mihai Şora, îndemn la izolare: Stăm cuminţi în casă, da?

„Președintele nu a decretat stare de urgență în această seară, a anunțat că va introduce prin decret starea de urgență începând de luni. Este bine că a făcut lucrul acesta. Lasă timp populației 48 de ore pentru a se obișnui cu ideea, pentru că cuvintele acestea sună într-un fel care agită oamenii, stare de urgență, dar până luni poate că se vor calma. Era inevitabilă o astfel de hotărâre, au luat-o și alte state. Singura problemă mi se pare cea de fond. Adică, asta este o măsură tehnică, starea de urgență. Întrebarea este vor reuși autoritățile să funcționeze în sprijinul cetățenilor? Pentru că asta se poate face și în afara stării de urgență.
Dacă în continuare politicienii, polițiștii, mă rog, cetățenii, vor minți și vor infecta mari mase de oameni, asta n-o rezolvă starea de urgență. Dacă în continuare nu vor fi măști în farmacii, nu vor fi în magazine dezinfectanți- asta nu o rezolvă starea de urgență”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: Epidemia de coronavirus nu e nouă, a îngrozit lumea şi în 2003! Virusul s-a răspândit tot din China şi a dispărut după 8 luni!

„Ea poate să rezolve niște probleme de resurse, să poată fi mobilizate mai multe resurse. Problema este cum sunt gestionate, cum se comportă autoritățile și în ultimă instanță- care este, de fapt, prima instanță- cum se comportă cetățenii acestei țări. De ei depinde, în ultimă instanță. De noi depinde. Depinde cum înțelegem situația, cum înțelegem să ne protejăm și să îi protejăm și pe ceilalți”, a insistat CTP.

Citeste si: Mesajul domnului Ugur Yesil, CEO Kanal D Romania: "Înfruntam cea mai grea criza a vietilor noastre"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si