Ministrul Sănătății și Ministrul Afacerilor Interne au fost cei care au semnat ordinul care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în localitățile ce depășesc incidența cazurilor de coronavirus 6 la mia de locuitori.

”Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise ”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Focar de Covid în Penitenciarul Târgu Jiu

Cine este exceptat de la purtarea măștii de protecție

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară  activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Așadar, documentul se va publica miercuri, 6 octombrie 2021, în Monitorul Oficial al României.

Citeste si: Rata de infectare a trecut de șase la mie în Municipiul Iași. Ce măsuri vor intra în vigoare

Bilanțul dezastruos al zilei

[Sursa foto: pixabay.com]

Miercuri, 6 octombrie, s-au înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 14.744 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.445

doar în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 331 de persoane au decedat, acesta fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.513 de pacienţi cu COVID-19. 400 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 23 dintre ei fiind la ATI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si