Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că propunerile pe care le dorește PSD la proiectul de stare de alertă se pot face doar de către Guvern.

„Parlamentul României este apt să voteze pentru prelungirea sau nu a stării de urgenţă. Vreau să precizez foarte clar că acelaşi Parlament a votat deja pentru starea de alertă. Ceea ce se solicită acum este prelungirea sau nu a stării de alertă.

În aceste condiţii, orice propuneri de modificare nu pot fi făcute decât de către Guvern în cadrul anexei cu acele măsuri care prevăd chestiuni legate de relaxarea treptată a unor măsuri.(...) Parlamentul nu este chemat să voteze stare de alertă, Parlamentul este chemat să voteze pentru sau împotriva prelungirii stării de alertă”, a spus Roman la Parlament.

„Un joc politic” făcut de PSD

Întrebat despre propunerile PSD de modificare a stării de alertă, Roman a replicat că acestea sunt „un joc politic pe care îl fac”.

„Vă reamintesc că şi la votarea stării de alertă de către Parlamentul României PSD a trâmbiţat public o serie de condiţionări pentru acest vot. În cele din urmă tot ceea ce şi-a dorit de fapt PSD a fost ca directorii de spitale să nu mai fie numiţi de către Ministerul Sănătăţii, ci de către aleşii locali.(...) E un joc politic pe care îl fac. Prioritatea noastră rămâne salvarea vieţilor omeneşti şi totodată reducerea numărului de infecţii, în condiţiile în care, vedeţi şi dumneavoastră, în ultimele zile, probabil şi urmare a relaxării treptate a acestor chestiuni care ne preocupă

pe toţi, avem o creştere a numărului de infecţii”, a declarat Florin Roman.

Citeste si: Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care spun că pandemia de COVID-19 este o farsă: „Să privească în ochi familiile celor căzuţi la datorie”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Noi precizări privind starea de alertă în România. Graficul persoanelor infectate

Citeste si: Ciolacu acuză Guvernul că deține monopolul testării populației. „Este o manipulare”

El susține că prelungirea stării de alertă va fi votată de toate partidele parlamentare, excepție făcând Pro România.

„Probabil vă amintiţi, şi PSD şi USR au condiţionat votarea stării de alertă. Se repetă, practic, acelaşi scenariu în care vin cu tot felul de condiţii şi îmi pare foarte rău că reprezentanţii acestor partide nu înţeleg că nu este vremea luptelor politice, e vremea în care trebuie să se exprime epidemiologii, iar politicienii în cel mai bun caz trebuie să tacă şi să asculte sfatul specialiştilor”, a conchis liderul deputaților PNL.

„Exclus să votăm”

Reacția vine în contextul ședinței CEx a PSD de luni în care social-democrații au hotărât că vor vota prelungirea stării de alertă în Parlament dar vor aduce modificări.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

„Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste 3 luni de zile și care n-au ajutat decât pe unii să se îmbogățească.

Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile”, a declarat liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței CEx.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si