Statul care reintroduce măsurile de restricție. Barurile și bisericile vor fi închise

Creșterile alarmante din ultima săptămână a dus la închiderea barurilor, bisericilor și a sălilor de sport în California, a anunțat guvernatorul statului, Gavin Newsom.

Author: I.C. marți 14 iulie 2020 , 08:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Newsom a luat măsurile pe fondul numărului mare de cazuri care pun în dificultate spitalele din mai multe comitate rurale, în timp ce numărul infecţiilor a crescut în Los Angeles şi în părţi ale regiunii golfului San Francisco.

Los Angeles este al doilea cel mai mare district şcolar din Statele Unite şi, împreună cu San Diego, reuneşte 706.000 de elevi şi 88.000 de angajaţi.

Preşedintele Donald Trump, care doreşte să fie reales în noiembrie, a cerut redeschiderea şcolilor la nivel naţional, pentru ca elevii să înveţe în şcoli din toamnă. Campania sa consideră că redeschiderea şcolilor este un pas necesar pentru redresarea economică, în special pentru părinţii cu copii mici care lucrează.

Trump se află în urma rivalului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, atât la nivel naţional cât şi în  statele care decid soarta alegerilor.

Epicentrele pandemiei

Florida, Arizona, California şi Texas sunt noile epicentre ale pandemiei din SUA. În ultimele două săptămâni, infecţiile au crescut rapid în circa 40 din 50 de state americane, potrivit unei analize a Reuters.

În pofida înregistrării a circa 28.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele două zile, Florida nu a anunţat noi măsuri, cum ar fi obligativitatea de a purta mască la nivelul statului, iar parcul Disney World din Orlando rămâne deschis.

Creşterea cazurilor de coronavirus din Florida a fost anunţată la câteva ore după ce Trump i-a atacat pe experţii medicali din guvernul său care coordonează reacţia SUA la pandemie, iar relaţiile sale cu epidemiologul Anthony Fauci s-a înrăutăţit.

Duminică, Florida a anunţat o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus, de peste 15.000, în 24 de ore. Dacă Florida ar fi fost o ţară, s-ar afla pe locul patru în lume în funcţie de cele mai multe cazuri noi pe zi, în ura SUS, Braziliei şi Indiei, potrivit unei analize a Reuters.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si