Ministrul Finanțelor a vorbit și despre câte dintre aceste amenzi au și fost plătite.

„Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a spus Florin Cîțu, la Digi24, despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgență, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Citeste si: Schimbări importante la Facebook. Trump l-a făcut pe Zuckerberg să intervină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a mai spus Cîțu.

Se anulează amenzile?

Referitor la decizia Curții Constituționale a României prin care a declarat neconstituționale amenzile date în perioada stării de urgență, Florin Cîțu a spus că „este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”.

Citeste si: Victor Ponta spune că taxele cresc. „Pensiile nu cresc- se reduc!”

„La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a adăugat ministrul.

Contestarea amenzilor

Citeste si: Băsescu: E posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă

Potrivit ministrului de Finanțe, persoanele care contestă amenzile în instanță „de obicei se fac compensări” din taxe și impozite, dar sunt și situații în care aceștia își primesc banii înapoi, „depinde care este situația personală a fiecărei persoane”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si