Victor Ponta spune că taxele cresc. „Pensiile nu cresc - se reduc!”

Președintele Pro România, Victor Ponta, a delcarat că nu se poate vorbi despre o majorare a pensiilor, ci despre „o tăiere” a acestora.

I.C., duminică 07 iunie 2020 , 12:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodată, Victor Ponta a declarat că taxele și impozitele cresc, acuzând Guvernul PNL că „face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu şi Guvernul PDL în 2009 - 2010”.

Citeste si: Băsescu: E posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă

„Pensiile nu cresc - se reduc! În schimb, cresc taxele şi impozitele şi cresc împrumuturile! Aşa cum v-am anunţat deja, Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu şi Guvernul PDL în 2009 - 2010! Taie pensiile (nu este vorba de o majorare, ci de o tăiere / chiar dacă abrogă noua Lege a pensiilor adoptată şi promulgată de preşedintele Iohannis în 2019 - în baza vechii Legi a Pensiilor rămasă în vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflaţiei (3,8% în 2019) şi jumătate din creşterea salariului mediu brut (13 % în 2019) / indexarea trebuia plătită de la 1 ianuarie (12 luni) - dar Guvernul Orban o face doar de la 1 septembrie (doar 4 luni) = indexarea anuală este de 3,3% mai puţin şi decât inflaţia!

Citeste si: Orban, în Centrul Vechi al Capitalei: Răspund la invitaţia unui bun amic - VIDEO

Angajament ferm privind un program drastic de "ajustare fiscală" imediat după alegerile din decembrie (aşa cum a promis în scris Ministrul de Finanţe Cîţu Agenţiilor de Rating) = măriri de taxe şi impozite (inclusiv TVA) şi reduceri de cheltuieli (tăiere investiţii şi concedieri colective ). Un gol de finanţare de 53 de miliarde lei (peste 10 miliarde euro) constatat de Comisia Europeană pentru sfârşitul anului 2019 - gol care nu poate fi acoperit direct de pe piaţa financiar bancară (unde am păstrat cu greu ratingul BBB - cu perspectiva negativă - adică ultima treaptă înainte de JUNK) - ci doar prin împrumuturi instituţionale (FMI, BM, CE), evident cu condiţionalităţi”, scrie liderul Pro România pe Facebook.

Ponta mai afirmă că „de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben”.

Citeste si: Reacția Gabrielei Firea, după ce premierul Orban a vizitat Centrul Vechi

"Ca să înţelegeţi - după alegeri (când domnul Iohannis şi domnul Orban speră să păcălească oamenii să voteze PNL) de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben (mai rău decât prăpădul portocaliu din 2010). În 2009, alegătorii de Dreapta (PDL - PNL) se declarau mulţumiţi de măsurile de austeritate crezând că acestea îi vor afecta doar pe alegătorii de Stânga / dar în 2010-2011 exact antreprenorii, IMM-urile şi cei cu profesii liberale au fost cei mai loviţi de creşterile de taxe şi impozite (au ajuns în 2012 să voteze USL ca să aibă din nou măsuri economice şi fiscale cu adevărat liberale). Pro România se va lupta în această toamnă în alegeri ca să evităm această catastrofă/sperăm să fiţi alături de noi în această bătălie pentru România!", mai spune Victor Ponta.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si