VIDEO | Strada Democrației din Mărășești s-a prăbușit, în urma avariei produse la rețeaua de apa

O porțiune de circa 70 de metri dintr-o stradă din orașul Mărășești s-a prăbușit din cauza unor infiltrații în sol produse de o avarie.

Author: Diana Puiu joi 04 august 2022 , 19:03

Strada Democrației din Mărășești s-a prăbușit, în urma avariei produse la rețeaua de apa

Strada Democrației din Mărășești s-a prăbușit, în urma avariei produse la rețeaua de apa

[Sursa foto: Captura Video]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

„În cursul zilei de 4 august, am întrunit o comisie alcătuită din reprezentanţi ai constructorului, proiectantului şi ai societăţii care se ocupă cu serviciul de apă şi canal şi ne-am deplasat în teren. S-a ajuns la concluzia că această surpare în carosabil s-a produs din cauza infiltraţiilor de apă de la un branşament smuls din mufa de legătură.

Citeste si: O furtună de nisip a transformat ziua în noapte, în Maramureș

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Bănuim noi că a mai fost intervenit asupra acelui branşament o dată şi acum s-a smuls din nou. Apa a curs şi, neavând consumator, pentru că la punctul unde se livra apă nu stă nimeni în momentul de faţă, în timp s-au produs tasări ale solului.

Din cauza asta s-a produs surparea. Comisia a stabilit termene, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia în cel mai scurt timp”, a declarat arhitectul şef al oraşului Mărăşeşti, Pascaru Felician.

Societatea care se ocupă cu serviciul de apă și canal intervine pentru remedierea problemei.

Citeste si: VIDEO| A fost COD ROȘU de vijelii în Craiova. Vremea rea a făcut ravagii în mai puțin de o oră

„În această dimineaţă (joi – n.red), reprezentanţii CUP SA Sucursala Mărăşeşti s-au deplasat pe strada Democraţiei din localitate, pentru a analiza cauzele care au condus la surparea unei părţi a carosabilului. Au constatat că această situaţie neplăcută a survenit în urma unor lucrări de compactare executate anterior la trama stradală, fie de către municipalitate, la momentul modernizării suprafeţei asfaltice, fie de către executantul reţelelor de gaze.

Citeste si: Zece morți și 20 de persoane au fost date dispărute, în urma primului uragan de sezon, Agatha

La data respectivă, unul dintre branşamentele de apă existente între cele două trasee, cel de apă şi cel de gaze, a fost smuls parţial, iar acest fapt a condus la producerea unor infiltraţii minore în stratul de nisip şi pietriş. Ulterior, acest strat de sub carosabil s-a măcinat şi a condus la situaţia prezentă”, se arată într-un comunicat al CUP SA.

Porțiunea de stradă afectată a fost închisă pentru circulația autoturismelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si