Oamenii de știință au transmis că în interiorul Pământului se află o structură ascunsă. Nucleul scoarței terestre ar fi format din două straturi distincte

Cercetătorii iau în calcul varianta că Pământul ar avea o structură ascunsă. Specialiștii declară că este posibil ca toate informațiile care se știu până în prezent despre structura Pământului ar putea fi contrazise de noile descoperiri.

Author: Georgiana Balaban joi 16 februarie 2023 , 16:08

structură ascunsă

Ce cred oamenii de știință despre structura ascunsă a Pământului.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din timpuri străvechi s-a scris faptul că Pământul este format din patru structuri distincte: crusta, mantaua, nucleul exterior și cel interior.

Citește și: Imagine inedită din spațiu, realizată cu noul telescop James Webb. Vezi cum arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang

Noile cercetări contrazic acum aceste informații, asta pentru că specialiștii spun că în interiorul Pământului s-ar putea afla un alt strat, care ar fi fragmentat în două.

Structura ascunsă a Terrei

Cu doi ani în urmă, geofizicianul Joanne Stephenson de la Universitatea Națională Australiană făcea o serie de precizări, care, la acel moment, au stârnit controverse cu privire la structura Pământului.

Joanne Stephenson a explicat că ar fi posibil ca în interiorul scoarței terestre să existe un alt strat, despre care nu se știu prea multe detalii.

Citește și: Anunț lansat de NASA. Gunoaiele de pe Pământ au ajuns și pe Marte

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

La acel moment, geofizicianul spunea că munca oamenilor de știință nu este deloc ușoară, mai ales că majoritatea observațiilor au fost colectate după cutremure sau din jurul vulcanilor.

Specialiștii susțin că în nucleul Pământului s-ar mai afla un strat, care ar fi fost fragmentat în două, ca urmare a perioadelor de răcire cele mai importante din istoria omenirii.

S-a ajuns la această concluzie, după ce au comparat nucleul interior al Pământului cu datele obținute în urma cutremurelor, observații colectate de o perioadă mai lungă.

În plus, specialiștii mai spun că descoperirile s-ar putea să fie adevărate, mai ales că au fost descoperite două modele care indică acest lucru.

Citește și: Prima imagine cu gaura neagră super-masivă din centrul galaxiei noastre (VIDEO)

Unul dintre ele favorizează mișcarea undelor seismice paralele cu Ecuatorul, în timp ce altele sunt îndreptate paralel cu axa de rotație a Pământului.

Cercetătorii au mai spus că noile informații contrazic tot ceea ce s-a știut despre structura Pământului, care este format din patru straturi.

Un alt detaliu care i-a determinat pe specialiști să spună că scoarța terestră mai are un strat, fragmentat în două, are legătură cu faptul că au fost descoperite mai multe cristale de fier, care sunt aliniate diferit.

Citește și: Șeful NASA crede că astronauții chinezi vor lua porțiuni din Lună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si