Imagine inedită din spațiu, realizată cu noul telescop James Webb. Vezi cum arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang

Prima imagine din spațiu, surprinsă cu telescopul James Webb. Vezi toate galaxiile formate la scurt timp după Big Bang.

Author: Georgiana Balaban marți 12 iulie 2022 , 14:20

spațiu

Imagine inedită din spațiu.

[Sursa foto: Presa străină]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Moment istoric în întreaga lume. După ani și ani de cercetare și așteptare, avem prima imagine ştiinţifică, realizată cu telescopul James Webb. A fost publicată și poate fi văzută de oricine. Este o imagine a Universului cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată. Iată cum arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang, cu peste 13 miliarde de ani în urmă.

Citește si: Neptun intră în perioada de retrogradare în zodia Peștilor. Cum sunt afectate zodiile de acest aspect ce are loc în perioada 28 iunie- 3 decembrie 2022

Conform agerpres.ro, prima imagine ştiinţifică, realizată cu telescopul James Webb, a fost publicată. Vorbim despre o imagine a Universului cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată, care arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang, notează AFP.

Imagine inedită, din spațiu

Este o imagine științifică reprezentată în culori. „Marchează o zi cu adevărat istorică!”, a spus Joe Biden, președintele american, în cursul evenimentului desfăşurat la Casa Albă, la şase luni după lansarea pe orbită a telescopului spațial, a celui mai puternic telescop conceput vreodată.

james webb

Imagine inedită cu telescopul James Webb.

[Sursa foto: Presa străină]

Avem și prima reacție a celor de la NASA. „Este cea mai profundă şi mai clară imagine în infraroşu făcută vreodată a Universului până în prezent”.

Lumina fotografiei se descompune în lungimi de undă diferite, inclusiv în infraroşu, pe care ochiul uman nu o poate percepe, spre deosebire de James Webb, care are calitatea de a face acest lucru.

Citeste si: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi. Care sunt categoriile de persoane vizate- kanald.ro

Citeste si: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește si: Când este solstițiul de vară 2022? Va fi cea mai lungă zi din an

Imaginea din spațiu care ilustrează timpurile îndepărtate ale Cosmosului este primul „câmp adânc” al telescopului James Webb, mai exact o fotografie realizată cu un timp de expunere lung pentru a detecta cele mai slabe semnale luminoase.

Citește si: Astronomii au făcut o descoperire neașteptată: Gaura neagră cu cea mai rapidă creștere din ultimele nouă miliarde de ani

Fotografia a vizat clusterul de galaxii SMACS 0723 care, dacă acționează ca o lupă, a dezvăluit şi obiecte cosmice foarte îndepărtate în spatele său, cu un efect nemaiîntâlnit numit lentilă gravitaţională.

Citeste si: Ce au mărturisit mirii din Irak, după ce ziua nunții lor s-a transformat într-un adevărat coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Telescopul James Webb este extrem de valoros. Obiectul a costat 10 miliarde de dolari. Acesta a fost lansat în luna decembrie a anului 2021, iar în prezent se află la o distanţă de 1,5 milioane de kilometri faţă de Terra. Telescopul va permite observarea primelor galaxii, formate la doar câteva sute de milioane de ani după Big Bang, precum şi a exoplanetelor, dar și altele.

Numele primelor cinci ţinte cerești ale lui James Webb au fost anunțate de săptămâna trecută, însă imaginile au fost păstrate în mare secret, pentru a crea un mare suspans pentru întreaga lume. De asemenea, și alte imagini vor fi mai târziu dezvăluite, marți dimineața, în cadrul unui eveniment online al NASA.

Citește si: Cele mai frumoase citate despre viață. Cum să le înseninezi ziua celor dragi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si