Moment istoric în întreaga lume. După ani și ani de cercetare și așteptare, avem prima imagine ştiinţifică, realizată cu telescopul James Webb. A fost publicată și poate fi văzută de oricine. Este o imagine a Universului cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată. Iată cum arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang, cu peste 13 miliarde de ani în urmă.

Citește si: Neptun intră în perioada de retrogradare în zodia Peștilor. Cum sunt afectate zodiile de acest aspect ce are loc în perioada 28 iunie- 3 decembrie 2022

Conform agerpres.ro, prima imagine ştiinţifică, realizată cu telescopul James Webb, a fost publicată. Vorbim despre o imagine a Universului cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată, care arată galaxiile formate la scurt timp după Big Bang, notează AFP.

Imagine inedită, din spațiu

Este o imagine științifică reprezentată în culori. „Marchează o zi cu adevărat istorică!”, a spus Joe Biden, președintele american, în cursul evenimentului desfăşurat la Casa Albă, la şase luni după lansarea pe orbită a telescopului spațial, a celui mai puternic telescop conceput vreodată.

james webb

Imagine inedită cu telescopul James Webb.

[Sursa foto: Presa străină]

Avem și prima reacție a celor de la NASA. „Este cea mai profundă şi mai clară imagine în infraroşu făcută vreodată a Universului până în prezent”. Lumina fotografiei se descompune în lungimi de undă diferite, inclusiv în infraroşu, pe care ochiul uman nu o poate percepe, spre deosebire de James Webb, care are calitatea de a face acest lucru.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citește si: Când este solstițiul de vară 2022? Va fi cea mai lungă zi din an

Imaginea din spațiu care ilustrează timpurile îndepărtate ale Cosmosului este primul „câmp adânc” al telescopului James Webb, mai exact o fotografie realizată cu un timp de expunere lung pentru a detecta cele mai slabe semnale luminoase.

Citește si: Astronomii au făcut o descoperire neașteptată: Gaura neagră cu cea mai rapidă creștere din ultimele nouă miliarde de ani

Fotografia a vizat clusterul de galaxii SMACS 0723 care, dacă acționează ca o lupă, a dezvăluit şi obiecte cosmice foarte îndepărtate în spatele său, cu un efect nemaiîntâlnit numit lentilă gravitaţională.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

Telescopul James Webb este extrem de valoros. Obiectul a costat 10 miliarde de dolari. Acesta a fost lansat în luna decembrie a anului 2021, iar în prezent se află la o distanţă de 1,5 milioane de kilometri faţă de Terra. Telescopul va permite observarea primelor galaxii, formate la doar câteva sute de milioane de ani după Big Bang, precum şi a exoplanetelor, dar și altele.

Numele primelor cinci ţinte cerești ale lui James Webb au fost anunțate de săptămâna trecută, însă imaginile au fost păstrate în mare secret, pentru a crea un mare suspans pentru întreaga lume. De asemenea, și alte imagini vor fi mai târziu dezvăluite, marți dimineața, în cadrul unui eveniment online al NASA.

Citește si: Cele mai frumoase citate despre viață. Cum să le înseninezi ziua celor dragi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si