Noi vești de la Ministerul Educației. S-a schimbat structura anului școlar

Ministerul Educației a făcut anunțul. Se schimbă structura anului școlar, prim urmare s-a schimbat și data încheierii primului semestru. Noua structură a anului școlar 2021-2022.

Author: Georgiana Balaban vineri 05 februarie 2021 , 15:48

structura noului an școlar 2021 2022
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Structura anului școlar a fost schimbată iar. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul. Primul semestru școlar se va încheia înainte de Crăciun, conform ordinului pentru anul școlar 2021-2022.

Noua structură a anunului școlar aduce mari schimbări. Semestrul întâi se încheie înainte de Crăciun. Sistemul românesc de învățământ a suferit transformări radicale în contextul pandemiei, iar schimbările nu se opresc aici. Ministerul Educației a anunțat că elevii se reîntorc în bănci din 8 februarie 2021, iar acum le dă o altă veste acestora.Structura următorului an școlar va fi diferită

Citeste si: Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a explicat în ce constă noile schimbări și a specificat că decizia a fost luată în conformitate cu dorințele elevilor.

Primul semestru se va încheia înainte de Crăciun

Sorin Cîmpeanu a declarat cum va decurge anul școlar 2021-2022. „Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

structura noului an școlar 2021 2022
Sorin Cîmpeanu despre structura noului an școlar.[Sursa foto: google]

Conform noilor reglementări, semestrul întâi va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, dintre care o săptămână va fi atribuită programului Școala Altfel. Petru elevii din anii terminali și pentru cei de la filierele tehnologice, anul școlar va avea 32 de săptămâni.

Citeste si: Ministrul Educaţiei anunţă că peste 2,4 milioane de elevi se întorc fizic la şcoală

Sorin Cîmpeanu a menționat că materia va fi adaptată duratei celor două semestre, primul fiind mult mai scurt. „Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a precizat ministrul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre structura anului școlar! Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si