Studiu: Ce aleg bucureștenii între casă sau apartament

Majoritatea persoanelor știu foarte bine că atunci când stai la casă totul este mult mai liniștit și poți face gălăgie fără ca vecinii tăi să fie deranjați. În cazul celor care locuiesc la bloc treaba se schimbă, aceștia fiind cel mai des deranjați de anumiți factori, fie muzica dată la maxim, fie un bebeluș sau alte motive.

Author: Andreea Bolocan marți 03 noiembrie 2020 , 21:11

casa apartament alegere bucuresteni locuinte
Ce aleg bucureștenii între casă sau apartament[Sursa foto: bunadimineata.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui studiu, în comparație cu alți ani, în perioada 2019-2020, dorințele clienților s-au îndreptat spre apartamentele cu suprafețe utile cât mai mari (3 sau 4 camere). Explicația este simplă: aceștia se gândesc mai mult la viitor și merg pe premisa că dacă tot fac o investiție, aceasta să fie una bine gândită. Pe de altă parte, au fost cei care au investit în garsoniere, gândindu-se că acestea asigură randament prin închirierea lor. Studiul a fost unul foarte amănunțit și arata că 48% dintre cei care au făcut investiții imobiliare au optat pentru apartamente mari, 37% pentru apartamente cu 2 camere și doar 15% pentru garsoniere.

Pandemia de COVID-19 au schimbat cu mult opțiunile bucureștenilor în cazul alegerii unei locuințe

Având în vedere contextul actual al pandemiei, nu puțini au fost cei care și-au schimbat opțiunile atunci când vine vorba de locuință. Perioada de izolare a adus la suprafață nevoia de intimitate și de relaxare. Fie că vorbim de apartamente sau case, criteriul cel mai important de alegere pentru anul 2020 a fost spațiul. Dezvoltatorii din domeniu au mizat pe dorința bucureștenilor de a fugi de aglomerația orașului și de a locui la curte, într-un cadru natural și aerisit.

Este cunoscut faptul că, în afară de zonele rezidenţiale, majoritatea blocurillor din București se află în cartierele centrale sau în apropiere de centru, ceea ce înseamnă că deplasarea către punctele de interes (job, şcoli, grădiniţe etc.) se face mai rapid. Deci, proximitatea faţă de zonele importante este un factor decisiv pentru persoanele care îşi caută o locuinţă, iar apartamentele prezintă un avantaj evident din acest punct de vedere. Chiar dacă o casă poate oferi mai multă intimitate, mai mult confort şi mai mult spaţiu, terenurile pe care pot fi ridicate imobile, în general, se află în afara oraşului sau la periferia acestuia, deci distanţele parcurse zilnic ar deveni mai lungi şi ar necesita mai mult timp.

Totodată, este luat în considerare şi factorul financiar: un apartament, chiar şi de 3 sau 4 camere, va fi întotdeauna mai ieftin decât o casă, indeiferent că este vorba de achiziționarea acesteia sau de construirea ei de la zero. De asemenea, sunt luate în calcul și cheltuielile pentru amenajarea și întreținerea casei. De exemplu, pentru că locuinţele în bloc au dimensiuni mai mici, cumpărătorii preferă amenajările moderne, care sunt definite de un grad mare de utilitate, dar şi de un decor plăcut şi confortabil. Toate elementele de design interior au un preţ accesibil, astfel că bugetul nu trebuie să fie unul foarte generos.

Citeste si: Cristi Borcea și-a vândut penthouse-ul de lux din Miami! După ce a cerut 3 milioane de dolari, s-a ales cu 1,9 milioane de dolari!

Citeste si: Aluroller.ro este partenerul perfect pentru casa ta!

Cei mai mulți bucureșteni preferă să se mute în aceeași zonă în care locuiesc și în prezent

În urma studiilor, a mai fost descoperit un criteriu care poate explica tendinţa de a alege apartamentele în loc de casele la curte: cei mai mulţi îşi doresc să se mute în acelaşi cartier în care locuiesc în prezent, fiind deja obişnuiţi cu zona şi având obiceiuri la care nu vor să renunţe.

Sursa: Capital

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si