Studiu: Copiii sub șase ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane! Care este motivul

Copiii sub șase ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane, nici măcar la televizor, pentru a evita deteriorarea permanentă a dezvoltării creierului lor, potrivit unui studiu publicat în Franța.

Experții medicali francezi care au realizat studiu spun că televizorul, tabletele, computerele, jocurile video și smartphone-urile „au avut deja un impact puternic asupra unei tinere generații sacrificate pe altarul ignoranței”.

O generație "a fost deja sacrificată"

Savanții au adresat o scrisoare deschisă guvernului de la Paris. Organisme de sănătate de top din Franța- societățile de pediatrie, sănătate publică, oftalmologie, psihiatria copilului și adolescentului, sănătate și mediu- au solicitat o regândire urgentă a politicilor publice pentru a proteja generațiile viitoare.

"Ecranele, sub orice formă, nu satisfac nevoile copiilor. Mai rău, ele împiedică și alterează dezvoltarea creierului, provocând o modificare de durată a sănătății și a capacităților lor intelectuale”, s-a precizat în scrisoarea deschisă.

Recomandările actuale din Franța sunt ca acești copii să nu fie expuși deloc la ecrane înainte de vârsta de 3 ani și să le utilizeze doar „ocazional” între vârsta de trei și șase ani, în prezența unui adult.

Medicii sugerează că interdicția ecranelor ar trebui să se aplice acasă și în școli, potrivit The Guardian.

"Copiii nu sunt adulți în miniatură: nevoile lor sunt nevoi diferite”

"Nici tehnologia ecranelor, nici conținutul acestora, inclusiv așa-numitul conținut «educațional», nu sunt adaptate unui creier mic în curs de dezvoltare. Copiii nu sunt adulți în miniatură: nevoile lor sunt nevoi diferite”, arată medicii.

Copiii sub șase ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane 

Copiii sub șase ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane 

(sursa foto: Pexels.com)

Experții din domeniul sănătății și educatorii de la grădiniță „observă daunele cauzate de expunerea regulată la ecrane înainte ca [copiii] să intre în școala primară: limbaj întârziat, deficit de atenție, probleme de memorie și agitație motorie”.

Studiul sugerează că expunerea regulată la ecrane- oricât de scurtă- a avut, de asemenea, un efect negativ asupra dezvoltării sociale și emoționale a copiilor.

Aceștia sugerează că problema afectează toate grupurile sociale, dar în special familiile defavorizate, ducând la „inegalități sociale” și mai mari.

Alternativele la ecrane sunt la îndemâna tuturor- spun medicii francezi

Alternativele includ „cititul cu voce tare, jocul liber, jocuri de societate sau jocuri în aer liber, activități fizice, creative și artistice”.

Scrisoarea deschisă mai spune: "Nimănui nu i-ar trece prin minte să lase un copil sub șase ani să traverseze singur strada.

De ce să-l expui atunci la un ecran când acest lucru îi compromite sănătatea și viitorul intelectual?”  


Autor
Îți Recomandăm Și...