
1 din 2 | Eficacitatea vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca scade

2 din 2 | Vaccin anti-COVID
Vaccinarea cu două doze Pfizer sau AstraZeneca oferă o protecție până la șase luni de la injectarea acestora deoarece potrivit unui studiu britanic, eficacitatea lor scade după aceste șase luni sau chiar în decursul acestora.
Ce eficacitate are serul Pfizer
O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.
Ce eficacitate are serul AstraZeneca
În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000
Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector, care conduce studiul ZOE Covid.
Citeste si: Părinții vor trebui să completeze formularele de vaccinare la începerea școlilor. Află care sunt întrebările
Aproape 42 de milioane de oameni din Marea Britanie, respectiv 77% din populaţia cu vârste de peste 16%, au primit două doze de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor guvernamentale.
Datele zilnice arată că miercuri au fost înregistrate peste 35.800 de cazuri noi de Covid-19 şi 149 de decese.
CEO Pfizer: ”E doar o problemă de timp”
Într-o intervenție la Fox News, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat faptul că o variantă a coronavirusului care să fie rezistentă la vaccinuri este doar o problemă de timp. O varianta rezistentă
la vaccin va apărea în mod sigur, însă Pfizer e gata să o contracareze.Citeste si: Începe vaccinarea la domiciliu
De semenea, şeful gigantului farmaceutic a declarat că o astfel de variantă a SARS-CoV-2 este foarte posibil să apară într-o zi, însă dă asigurări că Pfizer este gata să producă un nou vaccin pentru o astfel de variantă într-un interval de doar 3 luni.
”De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează. Fac asta pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară într-o bună zi. (…)
Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia”, a declarat Albert Bourla pentru emisiunea America’s Newsroom, difuzată de Fox News.