Părinții vor trebui să completeze formularele de vaccinare la începerea școlilor. Află care sunt întrebările

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cadrul unei emisiuni TV faptul că în data de 13 septembrie 2021, odată cu începerea școlilor, părinții vor primi și formularele privind vaccinarea copiilor.

Author: Andreea Bolocan joi 26 august 2021 , 08:32

Sorin Cîmpeanu a discutat despre formularele de vaccinare elevi
Sorin Cîmpeanu a discutat despre formularele de vaccinare[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, formularele de vaccinare a copiilor vor fi distribuite în școli încă de pe data de 13 septembrie pentru ca părinții să le poată completa într-un termen rezonabil.

Cei care nu o vor face nu vor fi sancționați, dar demersul are ca scop să se vadă care este dorința de imunizare.

Ce întrebări se vor regăsi în formularul de vaccinare

În formularul distribuit la începerea școlilor, părinții vor trebui să răspundă la întrebările dacă "copilul este vaccinat sau nu?" și "în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?". În ceea ce privește ultima întrebare, ministrul a spus că există riscul ca foarte mulți părinți să răspundă cu "nu".

În cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, fiind vorba despre cei cu vârsta peste 12 ani, "atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur", a spus ministrul.

Citeste si: Scoala trece online la 6 la mie

"Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea `copilul este vaccinat sau nu?` și mai apoi la întrebarea `în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?`.

Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.

Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu miercuri seară, 25 august 2021, la Digi24.

Vaccinare elevi[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu își dorește un număr mare de elevi vaccinați

El a precizat că scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli.

"Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva… am așa un puseu de sinceritate… să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie.

Citeste si: Când încep facultăţile în anul universitar 2021-2022?

Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur", a mai spus ministrul.

Formularele de vaccinare vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Fetiţă[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Ministrul Educației a declarat că în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții în protecție sanitară, care va asigura legătura între DSP și părinți, pentru a le explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-COVID la copii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si