SUA a „depăşit cu mult” pandemia covid-19, anunţă Trump

Preşedintele american Donald Trump - care se confruntă cu manifestaţii istorice împotriva rasismului şi critici din toate părţile - a anunţat vineri că Statele Unite au ”depăşit cu mult” pandemia covid-19, în pofida faptului că pandemia covid-19 continuă să omoare aproape 1.000 de oameni pe zi în ţară şi să se răspândească într-un ritm galopant în America Latinărelatează AFP.

G.B., vineri 05 iunie 2020 , 20:58

sua a scăpat de coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Trump a dat asigurări că Statele Unite au depăşit criza, evocând date cu privire la şomaj.

”Am luat toate deciziile pe care trebuia să le luăm”, a tunat preşedintele american, lăudând o îmbunătăţire a datelor cu privire la şomaj în ţară.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume de covid-19 - cu 108.211 de morţi la 1.872.660 de cazuri, urmate de Regatul Unit (39.904 de morţi), Italia (33.689) şi Franţa (29.065).

SUA a „depăşit cu mult” pandemia covid-19, anunţă Trump

Trump face aceste declaraţii la câteva ore după publicarea unor date pozitive despre economia Statelor Unite.

sua a scăpat de coronavirus

Citeste si: Aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, mobilizaţi în perioada Rusaliilor

Citeste si: Coronavirus în Italia - Au fost înregistrate 518 de noi cazuri, dintre care 402 în Lombardia

Citeste si: Încă şapte decese provocate de coronavirus. Numărul a ajuns la 1.315

Nivelul şomajului a scăzut la 13,3% în mai. Cei mai pesimişti analişti estimau un nivel de 20% al şomajului, din cauza pandemiei.

Comentând datele cu privire la şomaj, Trump a lăudat ”forţa” economiei americane.

Citeste si: Masca de protecţie, un duşman al tenului. Dr. Ana Maria Drăgăniță: Ce efecte negative are purtarea îndelungată a măştii?

”Această forţă ne-a permis să depăşim această teribilă pandemie. Noi am depăşit-o cu mult”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si