Subiecte BAC 2018 Română profilul Real.   Peste 120.000 de elevi susţin astăzi proba la Limba şi literatura română. În total, la Bacalaureat 2018 s-au înscris aproape 137.000 de candidaţi. Din aceştia, aproape 119.000 sunt din promoţia curentă, iar aproximativ 18.000 sunt din promoţiile anterioare. 
 
Absolvenţii profilului Real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de un fragment de text extras din „Note de călătorie”, de Anton Holban.
La subiectul al II-lea, absolvenţii profilului Real au avut de explicat rolul notaţiilor folosite de autor în fragmentul din opera „Ultima oră”, de Mihail Sebastian. 
 
La subiectul al III-lea au avut de realizat un eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.
/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/35040/18191382/2/01-profil-real.jpg
 
/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/35040/18191382/3/02-profil-real.jpg

Subiecte BAC 2018 Română profilul Real. Programul examenelor

 
Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. 
 
Ultima probă scrisă din această sesiune Bacalaureat 2018, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată pentru 28 iunie. 
 
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
 
Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minim nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină
media 6 cel puţin, la probele scrise.
 

Subiecte BAC 2018 Română profilul Real. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

 
Cei care participă la Bacalaureat 2018 nu au voie să comunice între ei sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notiţi sau alte materiale. De asemenea, este interzis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări. 
 
Elevii care încalcă regulamentul vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. 
 
Cei prinşi nu vor mai putea participa la probele următoare şi nu li se va recunoaşte în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
 
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
 
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”
Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si