Subiecte BAC Romana! Elevii, incantati de subiectele primite la examen! “Nu a existat nimic care sa ne dea dureri de cap”

Aproximativ 3.000 de elevi din judetul Vâlcea au sustinut astazi proba la Limba şi Literatura Romana la Bac 2018. Elevii au marturisit ca subiectele mai accesibile decât şi-au imaginat si ca subiectul al treilea a fost chiar previzibil.

Author: Calin Perian Webeditor: A.N. luni 25 iunie 2018 , 15:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte în baza unui fragment de text extras din “Note de calatorie”, scris de Anton Holban. La Subiectul al II-lea, elevii au avut de explicat rolul notatiilor folosite de autor in fragmentul din opera “Ultima ora” de Mihail Sebastian.  La Subiectul al III-lea au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte in care sa prezinte particularitatile unui text poetic studiat, aparţinand lui Mihai

Eminescu sau lui Tudor Arghezi.

Conform Adevarul, mai multi elevi din Valcea sustin ca cel de-al treilea subiect a fost unul previzibil, motiv pentru care examentul de astazi a fost unul mai facil decat s-ar fi asteptat, avand in vedere anii trecuti. “Au fost niste subiecte pe placul meu. Si eu am avut acelasi sentiment ca ne va pica poezia si mi-am dorit foarte tare acest lucru. In rest, cerintele mi s-au parut foarte clare, foarte accesibile. Cred ca am fost singura care l-am ales pe Arghezi, cu „Flori de mucegai”, nu „Luceafarul”, cum am inteles ca a ales toată lumea cu care am vorbit pana acum.

In rest, nu a existat nimic care sa ne dea dureri de cap sau sa ne puna intrebari, sa ne dea de gandit, ca nu stim”, a spus Andreea  Bizic, citata de Adevarul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si