Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro. Consultă online baremul de corectare

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro. Vă prezentăm subiectele şi baremul de corectare la examenul naţional de Definitivare 2021, publicate pe EDU.ro, pentru educatori, la învățământ preșcolar în limba română învățământ primar în limba română, educație fizică și sport, psihopedagogie specială, limba și literatura engleză şi limba si literatura română.

Author: Andreea Stoica miercuri 14 iulie 2021 , 13:15

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare
Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro. Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, s-a desfăşurat miercuri, 14 iulie, începând cu ora 9:00, în 42 de centre de examen.

UPDATE ora 15:00. Subiectele şi baremul de corectare la Definitivat 2021 a fost publicat pe EDU.ro

UPDATE ora 13:30. Examenul s-a încheiat la ora 13:00. Subiectele şi baremul de corectare se vor publica AICI

UPDATE ora 11:45: Examenul se va încheia la ora 13:00. Subiectele la Definitivat 2021 vor fi disponibile pe subiecte.edu.ro. De asemenea, baremul se va publica în jurul orei 15:00.

Proba se va desfășura la 98 de discipline.

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro- Subiectele şi baremul se găsesc AICI

Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 8.839

de candidați (dintr-un total de 9.370 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional- minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Citeste si: Subiecte Definitivat 2020 şi barem de corectare. Anunţul EDU.ro

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământ, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5.434/2020 și a Procedurii operaționale nr. 30.470.01.07.2021, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. În acest sens, vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de prevenire și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Cum a depășit Radu Ștefan Bănică frica de a cânta! Dezvăluiri în exclusivitate la „Duet cu Alexandra”: „N-am cântat până la 18 ani”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare
Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit numai în cazul candidaților cu cerințe speciale cărora, ca urmare a solicitării și pentru asigurarea egalității de șanse, li s-a aprobat acest lucru.

Discipline de examen la Definitivat 2021

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (3.006), învățământ primar în limba română (1378), educație fizică și sport (977), psihopedagogie specială (423), limba și literatura engleză (376), respectiv limba si literatura română (346).

Elaborarea subiectelor, traducerea acestora în limbile minorităților naționale la solicitarea candidaților, elaborarea baremelor de evaluare și afișarea acestora, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro, sunt asigurate de Centrul National de Politici și Evaluare în Educație. După finalizarea probei scrise, subiectele și baremele de evaluare se vor afișa și la avizierele centrelor de examen.

Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare
Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro - Barem corectare

Citeste si: Subiecte Definitivat 2020 educatoare- Barem de corectare şi rezolvări

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Mai multe informaţii despre examenul de Definitivare 2021 găsiţi pe definitivat.edu.ro/2021

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si