UPDATE: A fost publicat baremul de corectare și notare!

Sursa: subiecte.edu.ro.

Subiecte Română simulare BAC 2023. Prima probă din cadrul simulării pentru Bacalaureat 2023 a avut loc astăzi, 27 martie 2023.

Viitorii absolvenți ai claselor a XII-a au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite.

Aceștia au putut intra în sălile de examen până la ora 08:30 și proba a început la ora 09:00 după ce fiecare elev din sala de examen a primit foaia cu subiectele.

Simulare BAC română 2023. Ce subiecte au primit elevii claselor a XII-a?

Elevii de la uman au avut la Subiectul I un text la prima vedere Vasile Tițescu –  L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Au avut de rezolvat 6 cerințe cu 6 puncte, iar ultima dintre ele avea 20 de puncte. Primul subiect valora 50 de puncte. La subiectul al II-lea au primit poezia Versuri a lui Tudor Arghezi în care trebuiau să comenteze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Acest subiect are 10 puncte.

Subiectul al III-lea le-a adus candidaților basmul cult. Aici, ei au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte unde să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Elevii de la profilul real au avut de rezolvat la subiectul al III-lea un eseu în care să prezinte caracterizarea unui  personaj dintr-un basm cult studiat. 

Subiecte Română simulare BAC 2023.

Subiecte Română simulare BAC 2023.

Citește și: Simulare bacalaureat, proba la română

Subiectele și baremul de corectare și notare vor fi afișate pe  subiecte.edu.ro.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an    vor fi publicate zilnic, la ora 15:00, după încheierea fiecărei probe.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât dacă candidatul solicită acest lucru prin intermediul unei cereri scrise după afișarea rezultatelor.

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Festivalul Electric Castle 2024, buget-record pentru ediția aniversară- radioimpuls.ro

Citește și: A început simularea pentru BAC

Lucrările candidaților sunt analizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ unde se desfășoară simulările. Vor avea loc apoi discuții cu elevii, părinții, cadrele didactice de la nivelul instituției în vederea luării unor măsuri pentru a îmbunătăți performanța elevilor și obținerea unei note cât mai mari la examenul din vară.

Citește și: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!

Subiecte Română simulare BAC 2023.

Subiecte Română simulare BAC 2023. Ce subiecte au picat la real și uman?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Calendarul probelor la simularea de la Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre simulările examenelor naționale.

Elevii clasei a XII-a vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 în perioada 27- 30 martie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 2 iunie 2023.

 

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Citește și: Simulare Bacalaureat 2023 Edu.ro. Proba scrisă la Limba și literatura română se desfășoară luni, 27 martie 2023. Posibile subiecte

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si