Subiecte Romana simulare Evaluarea Naţională 2021

Subiecte Romana simulare Evaluarea Naţională 2021

Razvan Ilie, vineri 26 februarie 2021 , 11:30

simulare evaluarea nationala 2021
Au fost publicate noi modele de subiecte pentru Română şi Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Subiecte Romana simulare Evaluarea Naţională 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin pe data de 29 martie 2021 examenul de simulare la Limba şi literatura română, după ce au existat temeri că aceste simulări de Evaluare Națională ar putea fi

amânate sau anulate. 

Au fost publicate noi modele de subiecte pentru Română şi Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a.  Testele de antrenament pentru Evaluarea Naţională 2021 se regăsesc AICI.  

Citeste si: Teste de antrenament 2021 Evaluare Naţională: Modele de subiecte la Română şi Matematică

Calendar Simulare Evaluare Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 va avea loc anul acesta, după ce în urmă cu un an simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat pentru Edupedu.ro

că propunerea acceptată de Minister a fost ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a. 

Citeste si: Teste de antrenament 2021 BAC: Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Psihologie, Logică şi Filosofie

Subiecte Romana simulare Evaluarea Naţională 2021

Modele de subiecte pentru Evaluare Naţională 2021 se regăsesc pe  subiecte.edu.ro.

Ce subiecte au căzut anul trecut la examenul de Evaluare Națională din luna iunie.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.  

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Mai jos subiectele de la Evaluarea Națională 2020.

Subiecte Romana simulare Evaluarea Naţională 2021- decizii de ultima oră

Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 de către elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic național, este cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului Educației.

Înainte cu o zi ca Sorin Cîmpeanu să se întâlnească cu sindicatele, asociațiile de studenți, elevi, părinți și rectori, Federația Asociațiilor de Părinți a făcut publică lista de solicitări cu care se va prezenta la discuții.

Citeste si:  Calendar Evaluare Naţională 2021: Când încep înscrierile?

Introducerea tezelor unice (cu același subiect elaborat la nivel național) este o altă cerință, alături de redeschiderea școlilor în mod special pentru elevii din clasele pregătitoare – a II-a și pentru cei din clasele a VIII-a și a XII-a, cel târziu începând cu semestrul II.

Părinții au cerut și “elaborarea unei proceduri de analiză a rezultatelor obținute la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat comparate cu mediile anuale obţinute la disciplinele de examen pe întreg parcursul ciclului de învăţământ respectiv, şi luarea măsurilor privind responsabilizarea resursei umane“.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta la Survivor Romania 2021. Un concurent  este... Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta la Survivor Romania 2021. Un concurent este eliminat din competitie:"Ne vom lua ramas bun de la unul dintre voi!"
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si