Iohannis: „Nu se va întrerupe în niciun fel aprovizionarea”

Președintele Klaus Iohannis susține joi o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătăaru, prefectul Județului Suceava și reprezentanții instituțiilor locare, în contextul situației epidemiologice de la Suceava.

Author: I.C. joi 02 aprilie 2020 , 17:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La începutul videoconferinței, Klaus Iohannis a transmis un mesaj locuitorilor din Suceava.

„Suntem alături de voi, dragi suceveni! Iar această măsură nu este o sancţiune pentru Suceava sau pentru oamenii din Suceava. Această carantină este o măsură absolut necesară pentru a vă proteja pe voi şi pentru a îngrădi răspândirea virusului în zona Sucevei.

Citeste si: Bani mai mulți pentru medicii care tratează pacienții cu coronavirus

Autorităţile, şi cele centrale, şi cele locale, au primit sarcina foarte clară de asigura absolut tot ce este necesar în Suceava pentru a permite revenirea, cu cât mai repede, cu atât mai bine, într-o stare de normalitate.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Nu se va întrerupe în niciun fel aprovizionarea municipiului Suceava şi a comunelor din jur. Economia din zonă, atât cât funcţionează, trebuie să meargă mai departe”, a declarat președintele.

Totodată, președintele a anunțat că a purtat discuții separate cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a trasa liniile de acțiune.

„Din acest motiv, am invitat în videoconferinţă şi pe reprezentanţii autorităţilor locale şi deconcentrate din Suceava. Şi pot să vă spun de pe acum: mă bazez pe voi toţi, fiindcă sucevenii aşteaptă de la noi soluţii. Eu sunt hotărât să livrăm aceste soluţii.

Citeste si: CNAS, precizări privind serviciile medicale pe perioada stării de urgență

Sunt câteva probleme care pot fi rezolvate într-un timp rezonabil. Aş începe cu chestiunea Spitalului Judeţean din Suceava. Este o unitate în care ştim cu toţii că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce şi cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorităţi.

Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătăţii, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcţiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a adăugat Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si