SURPRIZĂ la moțiunea de cenzură. O senatoare PNL a votat împotriva Guvernului Orban. Cine este aceasta?

Moțiune de cenzură 2020: Un moment extrem de interesant a avut loc la votul pentru moțiunea de cenzură.

A.M.S., miercuri 05 februarie 2020 , 15:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Moțiune de cenzură 2020. Senatorul PNL, Carmen Hărău, a votat împotriva Guvernului, lucru remarcat de cei de la PSD și PNL, care monitorizează votul în paralel.

Ulterior, votului în sală au izbucnit urale din partea celor de la PSD, în timp ce liderii PNL din Senat o întrebau pe Carmen Hărău de ce a votat împotriva Guvernului, scrie stiripesurse.ro.

Carmen Hărău este senator de Hunedoara. Ea a fost aleasă pe listele PNL.

motiune de cenzura 2020

Citeste si: Rareș Bogdan a prezis căderea Guvernului PNL: Cel mai probabil tot Orban va fi premier

Moțiune de cenzură 2020. Experienţă profesională

Decembrie 2016 - prezent, circumscripţia electorală nr.22, Hunedoara

Vicepreşedinte Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială

Membru Comisia pentru buget, ffinanţe, activitate bencară şi piaţă de capital

2012-2016 - deputat PNL in Colegiul Uninominal nr. 7 Hunedoara

1995-2012 - director general al grupului de firme Micro Mega, care are circa 700 de angajaţi

Citeste si: Eugen Teodorovici, prima reacție după ce a jignit o jurnalistă. Comportamentul său față de jurnaliști este în continuare de netolerat: "Ori nu sunteți prezentă, ori aveți sincope în a mă asculta"

1991-1995 - funcţionar public în Primăria Hunedoara

1985-1991 - economist la CS Hunedoara

1983-1985 - economist stagiar la C.C.Giurgiu

1983-2016 - cu excepţia a patru ani, profesor (liceu, şcoală de maiştri, facultate),

2000 până în prezent-conferenţiar universitar la Universitatea Politehnică Timişoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara.

Citeste si: VIDEO | Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură

Guvernul Orban a fost demis, după ce moțiunea de cenzură a PSD a trecut, cu 261 de voturi.

Pentru a trece moțiunea erau necesare 233 de voturi.

motiune de cenzura 2020

Șerban Nicolae: Aţi dat ordonanţe de urgenţă noaptea, hoţilor! / Cum să-l iei în serios pe unul care spune că lucrează 16 ore pe zi, atunci când întreaga lui familie depindea de munca lui de la privat lucra part time

Senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat Guvernul, la dezbaterea moţiunii de cenzură, spunând că este format din "oameni interschimbabili", că sunt "impostori care trebuie demişi de îndată", că sunt "la fel de incompetenţi oriunde i-ai pune" şi "nu au nicio meserie şi în general nu ştiu ce caută pe acolo”. "Cum să-l iei în serios pe unul care spune că lucrează 16 ore pe zi atunci când întreaga lui familie depindea de munca lui de la privat lucra part time", a spus el, despre premierul Ludovic Orban.

"Nici măcar nu pot spune că aţi dat ordonanţe de urgenţă noaptea ca hoţii, nu mai e loc de comparaţie. Nu mai e loc de comparaţie, nu sunteţi ca hoţii. Aţi dat ordonanţe de urgenţă noaptea, hoţilor!”, le-a transmis Şerban Nicolae, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură. 

Acesta l-a ironizat pe premierul Orban despre care a spus că, în opinia sa, împarte la 16, cât este numărul ministerelor, cele 16 ore de muncă pe zi la care a făcut referire premierul.

"Cum să-l iei în serios pe unul care spune că lucrează 16 ore pe zi atunci când întreaga lui familie depindea de munca lui de la privat lucra part time. (...) Ai scos relaţia cu statul din aceşti bugetari de dreapta, mor de foame!", a afirmat Nicolae.

UPDATE - Tăriceanu: "Nu votăm moţiunea pentru că în acest fel se deschide drumul către anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum” 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, ca preşedinţii celor două camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională pentru conflict interinstituţional după decizia guvernului de a adopta 25 de ordonanţe de urgenţă. Tăriceanu a catalogat drept o provocare, dacă nu chiar o sfidare la adresa Parlamentului, numărul mare de ordonanţe adoptate de guvern. "Nu votăm moţiunea pentru că în acest fel se deschide drumul către anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum”, a mai spus Tăriceanu.

motiune de cenzura 2020

Tăriceanu a anunţat că ALDE susţine votul în două tururi de scrutin pentru că astfel "se va diminua hegemonia partidelor mari”.

UPDATE - Florin Roman: "V-am bătut la europarlamentare şi la prezidenţiale, o să vă batem şi la locale, atunci, dragi români, veţi spune că aţi curăţat corpul de ciuma roşie”

Deputatul PNL Florin Roman a reluat, miercuri, în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură şi pe iniţiatorii acesteia, numindu-i "reprezentanţii lui Stalin şi ai lui Troţki". "Cred că se zvârcoleşte Dragnea, să scheme SMURDUL, cred că i se face rău când vede cum invocaţi Comisia de la Veneţia.Voi să invocaţi Comisia de la Veneţia e ca şi cum ar vorbi necuratul de apă sfinţită", le-a spus Roman social-democraţilor.

"V-am bătut la europarlamentare şi la prezidenţiale, o să vă batem şi la locale, atunci, dragi români, veţi spune că aţi curăţat corpul de ciuma roşie”, a spus liderul deputaţilor PNL.

El i-a criticat pe reprezentanţii PSD pentru că invocă Comisia de la Veneţia.

"Cred că se zvârcoleşte Dragnea, să cheme SMURDUL, cred că i se face rău când vede cum invocaţi Comisia de la Veneţia. Voi să invocaţi Comisia de la Veneţia e ca şi cum ar vorbi necuratul de apă sfinţită. (...) Voi aţi schimbat regulile în timpul jocului. În 2014, prin Ordonanţa 55.. apropo, de la beţie cred că-ţi mai revii, din prostie şi din lipsă de caracter niciodată - aţi legalizat traseismul a 500 de primari. În 45 de zile i-aţi mutat din stânga în dreapta şi dvs. veniţi să vorbiţi despre ceea ce înseamnă democraţie!”, a afirmat Florin Roman.

 

 

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si