Tabloul electric de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, schimbat după 60 de ani

Tabloul electric principal de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara a fost schimbat după 60 de ani. Întreaga operațiune a durat 15 ore, timp în care echipajele de la ISU Banat au preluat alimentarea spitalului cu ajutorul unui generator de mare putere.

Author: Madalina Grigore luni 11 octombrie 2021 , 11:52

Tablou electric

Tablou electric nou după 60 de ani.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

15 ore a durat schimbarea generatorului care nu a mai fost atins de 60 de ani.

Tabloul electric asigură funcționarea întregului spital.

Riscul de scurtcircuit

„Înlocuirea tabloului electric principal era esențială. Riscam în orice moment să se producă un scurtcircuit și instalația să ia foc. A fost o operațiune complicată, care a necesitat multă atenție și expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluțiile propuse de specialiștii de la Universitatea Politehnica Timișoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanț energetic, o evaluare a sistemului electric, și au apreciat că este necesară schimbarea acestuia.

Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este și suprasolicitat.

Practic, în fiecare salon avem pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow și de ventilație non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul spitalului. 

Citeste si: Octavian Jurma: „E o iluzie absurdă că am putea gestiona asemenea valuri în spitale, dacă nu oprim robinetul de infectări. Riscul e foarte mare fără măsuri”

Proiecte de modernizare anulate

Cât timp există pacienți internați în spital, nu se poate realiza o lucrare de reabilitare a rețelei de energie electrică. Cu toate acestea, există un proiect de modernizare a Secției de Terapie Intensivă care nu poate fi pus în aplicare din cauza pandemiei. 

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

Citeste si: Noi detalii după incendiul devastator de la Constanța: 30 de pacienţi care au fost transferaţi la Spitalul Judeţean mai sunt internaţi, nouă dintre ei fiind la secția ATI

Cât a costat noul tablou electric

Noul tablou electric include diferențiale de tensiune, un întrerupător general de 1000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferențial, care au o siguranță si o sensibilitate mărite la fluctuațiile de curent, și mai multe siguranțe cu un amperaj cuprins între 40A și 100A. Potrivit prof. dr. Cristian Oancea, tabloul electric a costat 12.000 de euro, iar banii provin cu ajutorul fundației de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Citeste si: Panică la un spital din România. Pacienții bolnavi de COVID-19 au fost ventilați manual minute bune

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si