Tânărul ars din Piatra Neamţ, care a fost transferat în Belgia, a murit

Tânărul din Piatra Neamţ care a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma unui incendiu în locuinţa sa a murit. El fusese operat la clinica din Belgia unde a fost transferat.

Author: M. P. Stirile Kanal D joi 08 noiembrie 2018 , 17:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE:  Din primele informaţii, medicii din Belgia au încercat să scoată toată pielea arsă de pe trupul tânărului, dar acesta nu a mai rezista şi a murit. Urmează ca în zilele viitoare să se afle cu exactitate ce s-a întâmplat

Medicii de acolo spuneau că tânărul a ajuns în Belgia cu două infecţii.

Bărbatul a suferit în urmă cu trei zile prima intervenţie chirurgicală şi, până la sfârşitul săptămânii urma să mai fie operat de două ori. 

Cele mai grave arsuri se aflau la nivelul capului, acesta fiind şi motivul pentru care, în momentul când a ajuns a ajuns în Belgia, medicii nu ştiau dacă pacientul va putea fi salvat. Bărbatul prezenta arsuri pe mai mult de 70% din corp.

Pacientul era tratat şi pentru doua infecţii pe care le-a luat din spitalele din România, fiind prima dată la Piatra Neamţ, apoi a fost transferat la spitalul din Iaşi.

Bacteriile sunt Acinetobacter şi Klebsiella.

Medicul care îl are în grijă spunea că peste două luni, bărbatul se va putea întoarce în ţară. 

"E mult mai bine! Este infectat, dar sunt doi germeni care, normal, nu ar pune probleme. Primul este faimosul Acinetobacter şi al doilea este Klebsiella. Astăzi am început chirurgia şi m-am ocupat mai ales de cap, de faţă şi de partea superioară a toracelui. Am curăţat şi spatele. Mâine o să îi fac mâinile, pentru că e important pentru integrarea socială a unui pacient," a declarat medicul Ciprian Isacu.

Este al treilea român tratat în Belgia de medicul Ciprian Isacu în ultimele luni.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si