Țara care a intrat în lockdown total pentru a opri răspândirea tulpinii Delta

Noua Zeelandă a decis marți intrarea într-un nou lockdown, cu toate că a fost detectat un singur caz de coronavirus.

Author: Razvan Ilie miercuri 18 august 2021 , 08:21

Orașul Auckland va intra în lockdown vreme de o săptămână, în timp ce restul țării va intra în lockdown de trei zile.[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua Zeelandă a înregistrat marţi, pentru prima dată în aproape şase luni, primul său caz de contaminare cu COVID-19 de origine comunitară, determinând autorităţile să ia măsuri pentru a preveni o posibilă răspândire a epidemiei.

Citeste si: Talibanii anunţă graţierea tuturor oficialilor guvernamentali

"Un răspuns ferm şi rapid este cel mai bun mod de a opri orice răspândire"

Ministerul Sănătăţii a precizat că persoana a fost testată pozitiv în Auckland, cel mai mare oraş din ţară, iar sursa contaminării sale nu a fost încă stabilită.

Un consiliu de miniştri s-a reunit marţi pentru a decide măsurile care trebuie luate după descoperirea acestui prim caz de origine comunitară din 28 februarie.

Citeste si: SUA recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID la opt luni după a doua doză

Citeste si: Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

"Un răspuns ferm şi rapid este cel mai bun mod de a opri orice posibilă răspândire şi le cerem tuturor în Noua Zeelandă să rămână calmi şi să dea dovadă de responsabilitate în timp ce adunăm mai multe informaţii cu privire la acest caz", a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Lockdown de 3 zile în Noua Zeelandă 

Orașul Auckland va intra în lockdown vreme de o săptămână, în timp ce restul țării va intra în lockdown de trei zile.

Orașul Coromandel, vizitat de bărbatul infectat, va intra, de asemenea, în lockdown pentru șapte zile.

Imagini din Auckland, după intrarea în lockdown[Sursa foto: Twitter]

Doar 26 de decese asociate COVID-19 în Noua Zeelandă

Gestionarea eficientă a epidemiei de COVID-19 de către această ţară a fost salutată în străinătate. În Noua Zeelandă au fost înregistrate până acum doar 26 de decese asociate COVID-19 la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

Campania de vaccinare se desfăşoară însă lent, doar circa 20% din populaţie fiind complet vaccinată până în prezent. Cei două milioane de locuitori din Auckland s-au aflat în carantină perioade scurte de timp, ultimul lockdown fiind instituit în martie.

Săptămâna trecută, autorităţile au declarat că descoperirea de cazuri de contaminare cu varianta Delta de coronavirus ar conduce la instituirea imediată a unei carantine de scurtă durată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si