Țara europeană care impune certificatul COVID pentru toți angajații

Guvernul italian a impus o măsură unică în Europa: se solicită permisul de sănătate pentru toate locurile de muncă - certificatul COVID va fi solicitat în peninsulă atât în sectorul public, cât și în cel privat, după cum au anunțat miniștrii italieni la finalul unei ședințe executive.

Author: Razvan Ilie joi 16 septembrie 2021 , 21:53

Ministrul Sanatatii de la Roma. Teama de o explozie a cazurilor COVID în sezonul rece a fost principalul motiv al deciziei Executivului italian.[Sursa foto: Facebook / Roberto Speranza]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsură extrem de dură în Italia: începând cu 15 octombrie, permisul verde va fi necesar la toate locurile de muncă, de la obligația lui fiind scutiți doar pensionarii, gospodinele și șomerii, scrie presa internațională.

Teama de o explozie a cazurilor COVID în sezonul rece a fost principalul motiv al deciziei Executivului de la Roma.

Citeste si: O doctoriță din Vâlcea, infectată cu coronavirus, a murit în locuința proprie. Era vaccinată cu doza completă

Guvernul italian: „Extindem obligația permisului verde la toată piața muncii"

„Extindem obligația permisului verde la toată piața muncii, publică și privată, și o facem din două motive esențiale: pentru a face aceste locuri mai sigure și pentru a ne consolida campania de vaccinare", a declarat reporterilor ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Roberto Speranza s-a vaccinat la medicul de familie[Sursa foto: Facebook / Roberto Speranza]

Obiectivul acestei măsuri constă în creșterea ratei de vaccinare cât mai mult posibil înainte de apariția frigului, care riscă să ducă la o reapariție a infecțiilor.

Citeste si: În ce județ masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice

Conform Hotnews, în acest moment, aproape 75% din populația cu vârsta peste doisprezece ani este vaccinată, adică 40,46 milioane de persoane.

Prima țară îngenuncheată de pandemie nu își mai asumă riscuri acum

Chiar și în cadrul profesiilor medicale, vaccinul, oricât de obligatoriu este în acest sector, întâmpină obstacole: Federația Națională a Ordinelor Medicale (FNOMCEO) a confirmat astfel joi pentru AFP că 728 de medici sunt în prezent suspendați pentru că nu sunt vaccinați.

Italia a fost prima țară europeană grav afectată de pandemie, care a ucis peste 130.000 de oameni în peninsulă și, în 2020, a dus la cea mai severă recesiune de după perioada postbelică.

Citeste si: Secțiile ATI COVID din țară sunt aproape pline: Doar 3 paturi mai sunt libere în București

Permisul de sănătate „vă face mai liber”, a adăugat Speranza, în timp ce era deja necesar să intrați într-un restaurant, la cinematograf sau pe mijloace de transport pe distanțe lungi (trenuri, nave, avioane).

Decizia guvernului privește „un grup de 23 de milioane de lucrători, tot capitalul uman al țării”, a subliniat ministrul Renato Brunetta.

Sursa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si