Într-o sesiune specială a cabinetului privind criza sănătății, premierul Benjamin Netanyathu a declarat că Israelul trebuie să oprească creșterea pentru a evita restricții mai largi care ar paraliza economie, în timp ce șomajul a ajuns la puțin peste 20%.

Luni, Banca Israelului a prognozat o contracție economică de 6%.

„Pandemia se răspândește- este foarte clar. Este o creștere constantă zilnică și trage cu ea, contrar a ceea ce ni s-a spus, pacienți bolnavi critici”, a spus Netanyahu.

Într-un anunț guvernamental se arată că, pe lângă închiderea imediată a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de sport, sălilor de evenimente și a evenimentelor culturale, numărul de mese în restaurante va fi limitat la 20 în interior și 30 în aer liber.

Participarea la sinagogi a fost limitată la 19 credincioși, iar autobuzele ar putea transporta până la 20 de pasageri, se mai arată în comunicat, potrivit Reuters.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

După ce a reușit să restrângă în mare măsură răspândirea coronavirusului în mai și a redeschis școlile, plajele și afacerile, Israelul se confruntă acum cu o nouă creștere a infecțiilor.

„Ar trebui să fie o lecție pentru toate țările”

Epidemiologul Hagai Levine a declarat că Israelul nu s-a pregătit pentru faza de după carantină.

„Experiența Israelului ar trebui să fie o lecție pentru toate țările: nu puteți trece de la o extremă la alta, de la blocarea totală la o eliminare rapidă a restricțiilor fără o planificare adecvată”, a spus profesorul.

Citeste si: Caz de ciumă bubonică în China. Autoritățile iau măsuri dure

Citeste si: Când se redeschid restaurantele? Anunț de ultimă oră

Citeste si: Coronavirus România- 6 iulie: Alte 250 de cazuri, numărul total ajungând la 29.223

„Trebuie să acționăm pe baza datelor și să ne concentrăm asupra populațiilor cu risc ridicat, a epicentrelor și a activităților specifice în care riscul de contagiune este mare.

Coronavirusul va fi alături de noi mult timp. Acesta este un maraton, nu un sprint”, a spus levine.

Israelul a înregistrat peste 30.000 de cazuri de coronavirus iar 332 de persoane au murit.

Oficialii palestinieni din CIsiordania ocupată au impus vineri o carantină totală, deoarece cazurile au crescut. În total, au fost raportate aproape 4.300 de cazuri și 16 deceze în Cisiordania și 72 de cazuri și un deces în Gaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si