Țara care vrea să oblige toți lucrătorii din sectorul sănătăţii să se vaccineze împotriva COVID-19

Franța a anunțat că pregătește un proiect de lege prin care va obliga lucrătorii din sectorul sănătăţii să se vaccineze, transmite CNBC.

Author: Andreea Bolocan joi 08 iulie 2021 , 09:36

Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie pentru personalul medical din Franța vaccin
Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie pentru personalul medical din Franța[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat la un moment dat că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie, parlamentarii francezi au anunțat că pregătesc un proiect de lege care va obliga lucrătorii din

sectorul sănătăţii să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Dezbaterea vine pe fondul îngrijorărilor legate de ratele scăzute de vaccinare în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii din ţară.

Până în prezent, doar 57% dintre lucrătorii din casele de îngrijire medicală şi 64% din personalul spitalelor au primit cel puţin o doză de vaccin pentru COVID-19, potrivit datelor Federaţiei Spitalelor din Franţa.

Citeste si: Rapelul, cu vaccin anti-COVID de la aceeași companie

Persoanele care lucrează în asistență medicală vor fi obligați să se vaccineze

”Nu vorbim despre o vaccinare obligatorie pentru toţi oamenii din Franţa. Vorbim doar despre o vaccinare obligatorie pentru persoanele care lucrează în asistenţa medicală şi care sunt în contact cu cei mai fragili oameni din Franţa.

Cred că este o chestiune de responsabilitate şi de vaccinare obligatorie pentru persoanele care sunt, în fiecare zi, în contact cu cei mai fragili oameni din populaţia franceză, chiar cred că ar fi o decizie înţeleaptă", a declarat marţi pentru CNBC Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

Alţi membri ai guvernului francez şi-au exprimat sprijinul pentru plan, şi anume ministrul Sănătăţii, Olivier Véran. Federaţia franceză a spitalelor a susţinut, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru acest sector.

Italia a decis să impună vaccinări obligatorii pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii în aprilie, iar Marea Britanie a anunţat în iunie că personalul din casele de îngrijire va trebui, de asemenea, să primească un vaccin pentru Covid-19.

Vaccinare anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Cu toate acestea, problema pare uşor mai complicată în Franţa, având în vedere că are una dintre cele mai ridicate rate de scepticism faţă de vaccinuri din Europa.

Citeste si: Vaccinați cu soluție salină în loc de ser anti-COVID

30% dintre cetățenii francezi nu sunt de acord cu vaccinarea

Un sondaj publicat de către Eurofoun a arătat faptul că aproape 30% dintre cetăţenii francezi au spus că ar fi ”foarte puţin probabil” să primească un vaccin pentru COVID-19.

De asemenea, în sondaj se mai arată și faptul că în jur de 64% dintre persoanele care trăiesc în Europa au spus că ar fi ”foarte probabil” sau ”mai degrabă probabil” să se vaccineze.

Deși rezultatele sondajului ne spun ceva, un procent de 51% din populaţia totală din Franţa a primit cel puţin o doză a unui vaccin pentru Covid-19, potrivit Our World in Data.

Așadar, procentul este doar uşor sub rata din UE, dar cu aproximativ 15 puncte procentuale mai mică decât rata actuală de inoculare din Regatul Unit.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si