Numărul cazurilor COVID-19 a crescut cu 85%. Cea mai mare creștere a fost în rândul tinerilor

În ultima săptămână, situația sanitară din Spania s-a înrăutățit. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 32.407 începând de vineri, majorarea fiind cu 85% mai mare faţă de weekendul trecut.

Author: Andreea Bolocan marți 06 iulie 2021 , 08:54

Numărul cazurilor de CORONAVIRUS a crescut alarmant covid
Numărul cazurilor de CORONAVIRUS a crescut alarmant[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În timp ce la nivel naţional rata de infectare aferentă unei perioade de 14 zile este de 204 cazuri la 100.000

de persoane, în urcare de la 95 de cazuri în urmă cu o săptămână, această rată este de 640 de cazuri la persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani.

Alte ţări europene, cum ar fi Franţa şi Portugalia, permit vaccinarea tuturor adulţilor, dar Spani a a lucrat pe grupe de vârstă, ceea ce înseamnă că majoritatea adulţilor tineri nu au fost încă vaccinaţi.

Citeste si: Un nou centru de vaccinare drive-thru se deschide sâmbăta viitoare pe Transalpina. Programul oficial, chiar aici

Număr mare de infectări COVID-19 în rândul tinerilor

Potrivit datelor oficiale publicate luni, 5 iulie 2021, numărul cazurilor de coronavirus au crescut 85% din cauza că varianta Delta a dus la un număr mai mare de infectări în rândul tinerilor, transmite Reuters.

Astfel, după actualizarea de luni a datelor, numărul total al cazurilor de coronavirus din Spania a ajuns la 3.866.475, iar cel al deceselor a urcat cu 23, la 80.934.

Aproximativ 89% dintre spaniolii cu vârste de peste 40 de ani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin, comparativ cu 14% în cazul tinerilor de 20-29 de ani.

”În prezent ne aflăm într-o situaţie delicată în privinţa transmiteriui, dar măcar nu este reflectată de privinţa cazurilor grave”, a declarat coordonatorul urgenţelor de sănătate, Fernando Simon, într-o conferinţă de presă.

Vești bune în cazul numărului de bolnavi internați la ATI. Numărul internărilor nu a fost afectat, iar gradul de ocupare a secţiilor de terapie intensivă este de sub 7%.

Cazuri covid Spania[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Certificat COVID. Vezi cum se completează şi descarcă "paşaportul" verde european pe platforma STS

„Cifrele zilei nu arată deloc bine”, a comentat luni seară Fernando Simon, epidemiolog-şef al Ministerului Sănătăţii, explicând că „aceste date sunt extrem de variabile între diferitele categorii de vârstă” şi că „printre cei mai tineri avem o rată de incidenţă apropiată de 600”.

În Spania, rata incidenței a ajuns la 200

Rata de incidenţă din Spania a crescut la peste 200 (204 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni), comparativ cu o medie de 152,8 vineri, la precedenta publicare a datelor sanitare.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si